REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje tyliųjų demonstracijų, pavadintų „Revoliucija per socialinius tinklus“, rengėjai nusprendė pakeisti protesto formą.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad trečiadienį, liepos 13–ąją, protestuotojai ne plos, kaip buvo iki šiol, o įjungs žadintuvus, praneša „telegraf.by“.

REKLAMA

Akcijos organizatoriai socialiniame tinklalapyje „VKontakte“ pateikė išsamų trečiadienio veiksmų planą. Pirmajame etape – nuo 18 valandos 30 minučių iki 19 valandos – dalyviams rekomenduojama rinktis Minsko prekybos centruose. Po to visiems kartu traukti į artimiausią metro stotį ir važiuoti iki Pergalės aikštės stoties arba Mokslų akademijos stoties.

Protesto iniciatoriai ragina baltarusius nustatyti mobiliojo telefono žadintuvus lygiai 20 valandai. Būtina dar vienos akcijos sąlyga – „Neplojame ir neprovokuojame milicijos“. 20 valandą akcija turi būti baigta, o jos dalyviams patariama išsiskirstyti.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynėjų duomenimis, pastarosiomis savaitėmis per vadinamąsias tyliąsias protesto akcijas buvo sulaikyta apie 1700 žmonių. Dauguma jų buvo nubausti administraciniais suėmimais ir piniginėmis baudomis.

* * *

Už dalyvavimą tyliojo solidarumo akcijoje į Gardino laikinojo sulaikymo izoliatorių uždaryti žmonės paskelbė bado streiką. Tai pranešė izoliatoriaus darbuotojai. Jie vietos aktyvistams pareiškė nepriimsią produktų suimtiesiems, kadangi šie atsisako maisto.

Tarp izoliatoriuje kalinamų žmonių – poetas ir publicistas Jurijus Gumeniukas (jam skirta 12 parų), žurnalistas Alesis Denisovas (10 parų), kiti žiniasklaidos darbuotojai, taip pat aktyvistas Dmitrijus Bondarčiukas, praneša „Garadzenskaja viasna“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* * *

Baltarusijos BVP augimo tempai 2011 metų pirmojoje pusėje gamybos sferoje padidėjo 11,9 procento, o paslaugų sferoje – 10,1 procento palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, praneša Nacionalinis statistikos komitetas.

Apskritai sausio–birželio mėnesiais Baltarusijos BVP lyginamosiomis kainomis išaugo 11 procentų palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.

Sausio–gegužės mėnesiais Baltarusija padidino prekių ir paslaugų eksportą palyginti su atitinkamu 2010 metų laikotarpiu 54,8 procento, iki beveik 17 milijardų dolerių. Importas išaugo 52,9 procento ir sudarė 19,6 milijardo dolerių.

Per penkis pirmuosius šių metų mėnesius susidarė neigiamas 2,6 milijardo dolerių saldo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų