REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 4-10d. Juodkalnijoje, Vucje vietovėje vienuoliktą kartą surengtame tarptautinio konkurso „ALIANTE 2011“ finale Lietuvos atstovės, Kauno „Varpo“ gimnazijos abiturientės-Deimantė Stučkaitė bei Ugnė Dobrovolskytė kartu su komandos draugais iš Gruzijos- Giorgi Kolbaia bei Irakli Lomidze- iškovojo aukščiausią prizinę-pirmąją vietą. Įveikusios daugelį varžovų iš Slovakijos, Lenkijos bei Juodkalnijos pirmas penkiąsias prizines vietas užėmusios komandos laimėjo galimybę ne tik iš arčiau susipažinti su Juodkalnija-aplankyti jos gražiausias vietas, bet ir išbandyti savo jėgas plaukiojant kalnuotąja Tara upe. Nugalėtojai taip pat susitiko su Juodkalnijos Ministro Pirmininko patarėju saugumo integracijos klausimais Ivan Masulovic, kuris pasveikino prizininkus. Sveikinimo žodį dalyviams taip pat tarė Juodkalnijos gynybos ministras Boro Vucinic, Euro-Atlanto integracijos komunikacijos strategijos įgyvendinimo vadovas Dragan Pejanovic, „ALIANTE“projekto pagrindinis kordinatorius, JAGELLO 2000 vadovas Zbynek Pavlacik bei ALPHA centro pirmininkas Juodkalnijoje Aleksandar Dedovic.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet vis kitoje NATO šalyje vykstantis projektas „ALIANTE" pirmąkart surengtas 2001 m.Čekijoje. Šiemet jau antrą kartą ne NATO valstybėje rengiamas tarptautinis projektas sutraukė daugiau nei 40 dalyvių iš Slovakijos, Juodkalnijos, Lenkijos, Lietuvos bei Gruzijos. Konkurso metu 15-19m. moksleiviai tarpusavyje varžėsi įvairaus pobūdžio užduotyse, tikrinančiose ne tik jų žinias apie Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO) bei tarptautinio ir nacionalinio saugumo politiką, istoriją, geografiją, politologiją, šių dienų aktualijas, demonstravo savo fizinę ištvermę įveikinėdami kliūtis, bet ir rodė gebėjimą dirbti komandoje.

Tarptautinio konkurso „ALIANTE 2011“ finalo Juodkalnijoje metu projekto dalyviai turėjo įveikti Danilovgrad'o karinėje bazėje esantį kliūčių ruožą, pademonstruoti taiklaus šaudymo įgūdžius, parodyti greito plaukimo gebėjimus, įveikti kalnuose esančią trasą, kurios metu reikėjo ne tik varžytis kopimo kalnais, svorio metimo, taiklaus taikymo, sužeistojo gabenimo rungtyse bet ir gebėti orientuotis vietovėje kompaso ir žemėlapio pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų