REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laivo „Bulgarija“ tragedija vis labiau primena siaubo filmą, tvirtina žurnalistai, surinkę liudininkų pasakojimus. Laivas nuskendo labai greitai, aukų labai daug, žaidimų kamabryje nuskendo vaikai, žmonės kovojo už vietą gelbėjimo valtyje, išsipylusios soliarinės alyvos baloje skendo nelaimingi žmonės ir visą šį reginį vainikavo nesibaigianti muzika, lydinti kruizinį laivą į upės dugną.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniais duomenimis, laivo borte buvo 208 žmonės, 25 iš jų – neužregistruoti keleiviai. Išgelbėti 79 žmonės, jau aptikta 40 žuvusiųjų kūnų. Dešimtys laikomi dingusiais be žinios. Rasti gyvųjų vilties beveik nebėra.

REKLAMA

Naujausiais duomenimis, turistinis kruizas Volgos upe, kurio metu nuskendo laivas „Bulgarija“, buvo vykdomas neteisėtai: vežėjas neturėjo licenzijos keleivių pervežimui.

„Kruizas buvo vykdomas neteisėtai. Pervežimo metu buvo nustatyta, kad lizencija neįforminta ir nebuvo išduota pretendentams“, - pasakė nepaprastųjų situacijų operatyvaus štabo atstovas.

Buvo aptikta didelių pažeidimų eksploatuojant laivą. Žmonių skaičius viršijo leistiną 50 keleivių. Laivas išplaukė su neveikiančiu kairiu varikliu. Vyriausias kapitono padėjėjas tai patvirtino.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos piliečių tarp nukentėjusiųjų nėra

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, nėra informacijos, kad liepos 10 dieną Rusijoje Volgos upėje nuskendus kruiziniam laivui „Bulgarija“ tarp nukentėjusiųjų būtų Lietuvos piliečių.

Lietuvos ambasada Rusijoje ir kitos kompetentingos institucijos Rusijoje aktyviai bendradarbiauja, todėl dėl laivu „Bulgarija“ plaukusių žmonių galima teirautis šiuo telefonu: +7 (843) 227-46-56.

Iškeltos trys laivo „Bulgarija“ tragedijos versijos

Volgoje nuskendusiame laive rasta 110 žuvusiųjų

Mergaitė padėjo tėvams išsigelbėti iš skęstančio laivo „Bulgarija“, o pati žuvo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų