REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma siaurinti galimybes dirbti su verslo liudijimu ir palikti jį tik tam tikroms veikloms ir išskirtinai su galutiniu vartotoju. Tai nereiškia, kad visi likusieji privalės steigti įmones, aiškina finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiems, turintiems verslo liudijimą, prekes parduoti ar paslaugas suteikti būtų galima tik galutiniam vartotojui. Tai būtų mažmenos tipo veikla, dirbant su žmogumi, kuris atėjo pasitaisyti batų ar nusipirkti braškių, nusikirpti plaukų“, – sakė I. Šimonytė.

REKLAMA

Pasak finansų ministrės, šitų paslaugų su verslo liudijimu nebūtų galima suteikti įmonėms ir kitiems juridiniams asmenims. „Tokiu atveju nėra problemos sudaryti civilinę sutartį, apskaičiuoti išmokėtas sumas todėl, kad įmonei ar įstaigai reikia turėti įsigijimo dokumentą, vadinasi, visos šitos pajamos yra labai tvarkingai apskaitomos. Neretai verslo liudijimu bandoma pridengti darbo santykius ar kitą samdą, tokių galimybių neturėtų būti“, – teigė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma panaikinti didmeninės prekybos galimybę su verslo liudijimu. Šiuo metu yra leidžiama prekiauti ne maisto prekėmis.

Taip pat siūloma panaikinti, kai kurias veiklas, kurioms užtenka verslo liudijimo. Kai kurioms jų yra keliami specifiniai reikalavimai, tarp jų – veiklos, susijusios su turistų apgyvendinimu, inžinieriams ir architektams.

Siūloma susiaurinti verslo liudijimo galiojimo mastą statybos darbuose, apsiribojant paprastais statybos darbais – apdaila ir panašiomis veiklomis.

Nebūtų galimybės užsiimti nuoma su verslo liudijimu.

Finansų ministrė mitologija vadina kalbas, kad visiems likusiems teks steigti įmones, samdyti buhalterius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žmogaus individuali veikla yra įmanoma įvairiomis formomis, verslo liudijimas yra tik viena iš formų, pati primityviausia. (...) Žmogus turi teisę neturėdamas jokios įmonės vykdyti individualią veiklą deklaruodamas pajamas. (...) Alternatyva yra ir įsteigti įmonę, bet tai nėra vienintelė galimybė, kuri lieka žmogui, kuris negali įsigyti verslo liudijimo“, – sakė I. Šimonytė.

Jei siūlymams bus pritarta, jie įsigalios nuo kitų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų