REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios liko daugiau nei pusantro mėnesio. Tačiau mieste reklamos nėra. Krepšinio čempionatą reklamuoja tik Panevėžio turizmo informacinis centras.

REKLAMA
REKLAMA

Visur skelbiama, kad 2011 metų Europos krepšinio čempionatas – didžiausias Europos istorijoje, vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis. Pirmą kartą jame kovos 24 šalių komandos, o šešiuose Lietuvos miestuose vyks net 90 rungtynių. Jos bus transliuojamos į daugiau nei 150 valstybių ir teritorijų.

REKLAMA

Istorinis įvykis

Sportininkų kovas matys daugiau nei 180 milijonų žiūrovų. Tai vienas svarbiausių renginių per visą Lietuvos istoriją, kai vienu metu į šalį atvyks toks didelis kiekis turistų. Manoma, kad Lietuva galėtų sulaukti 25–30 tūkstančių užsienio krepšinio aistruolių. Lietuvoje, kai bus rengiamas čempionatas, vyks miestų šventės. Svečiams bus siūlomos ekskursijos po visą Lietuvą, po rungtynių krepšinio aistruolių lauks barai, klubai ir restoranai.

REKLAMA
REKLAMA

Parodė iniciatyvą

Visa tai smagu ir džiugu. Nors panevėžiečiams kitų Lietuvos miestų, kuriuose vyks čempionato rungtynės, gyventojai pradėjo pavydėti dar tada, kai buvo ištraukti burtai ir buvo sužinota, kad Panevėžyje rungtyniaus Lietuvos rinktinė, apie krepšinį niekas nekalba – mieste reklamos nematyti. Tik miesto centrinėje aikštėje, Panevėžio turizmo informacinio centro (TIC) languose, ji kabo nuo vasario.

Centro direktorė Daiva Tankūnaitė „Panevėžio balsui“ pasakojo, esą reklamą suderino su „EuroBasket 2011“ organizaciniu komitetu. „Suderinome su jais, – aiškino D. Tankūnaitė, – gavome teisę naudoti čempionato logotipą. Pakabinome ją jau seniai – vasario mėnesį. Už reklaminius plakatus sumokėjome iš TIC sąskaitos. Tai buvo mūsų pačių iniciatyva. O ką turėtų daryti kitos institucijos, jų problema. Manau, kad prieš čempionato pradžią reklamos atsiras daugiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Tankūnaitė teigė, kad krepšinio čempionatą reklamuoja ne tik pakabinę reklamą TIC languose. „Turime įvairių suvenyrų, pažymėtų krepšinio ženklais. Tiesa, tie ženklai nėra Europos vyrų krepšinio čempionato logotipai. Norint pagaminti specialius suvenyrus, vėlgi reikia gauti leidimą naudoti čempionato logotipą. Tačiau bent jau turime tokių suvenyrų, kurie turėtų būti populiarūs, kai į miestą plūstelės krepšinio gerbėjai“, – kalbėjo TIC vadovė ir rodė, kokiais suvenyrais prekiauja.

Reklamos per mažai

Miesto Savivaldybės vicemeras Petras Narkevičius pripažino, kad Europos vyrų krepšinio čempionato reklamos mieste ne per daugiausia. „Net nesugebėjome tinkamai pareklamuoti tarptautinio vaikinų krepšinio turnyro „Global Games“, – prisipažino mero pavaduotojas. – Tačiau manau, kad Europos vyrų krepšinio čempionato reklamai bus skirta daugiau dėmesio. Tiesa, kokia ji bus ir kiek, negaliu pasakyti. Visokių planų yra, bet viską lemia pinigai. Buvo net sugalvota atitinkamomis spalvomis nuspalvinti šiukšlių dėžes. Piešiniai ant jų turėjo visiems priminti Europos vyrų krepšinį. Be to, galvojame, kuo uždengti baisiai miesto centre atrodantį gargarą teatro „Menas“ kiemelyje. Kad netvarka nebadytų akių, tą sieną su neaiškiu statiniu uždengsime. Laiko liko tikrai nedaug, tačiau, manau, „EuroBasket“ organizacinis komitetas reklama pasirūpins.“

REKLAMA

Pasirodys, kada reikės

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto rinkodaros grupės vadovas Ernestas Alesinas ramino ir pasakojo, kad čempionato reklama tikrai pasirodys Panevėžyje, kada reikės. „Jau dabar prie „Cido“ arenos pakabinti du stendai su Europos vyrų krepšinio čempionato reklama. Labai džiaugiamės jūsų Panevėžio TIC iniciatyva. Jie bene pirmieji Lietuvoje Panevėžyje išsikabino reklamą languose. Net raginti nereikėjo. Beje, organizacinis komitetas šiai reklamai neišleido nė lito. TIC tai padarė už savo lėšas“, – gyrė Panevėžio TIC E. Alesinas.

REKLAMA

Organizacinio komiteto rinkodaros grupės vadovas priminė, kad Europos vyrų krepšinio čempionato reklamos Panevėžyje jau būta. „Gegužės mėnesį bilietų į čempionatą pardavimo kampanija, – vardija E. Alesinas. – Reklama puošė autobusų stoteles. Nelabai norėčiau užbėgti įvykiams už akių ir pasakoti, kokia reklama dar bus prieš prasidedant čempionatui, kai Panevėžyje rungtyniaus Lietuvos rinktinė. Beje, tai jau gera reklama Panevėžiui.“

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto rinkodaros grupės vadovas teigė, esą mieste bus pakabintos nuorodos, kaip pasiekti sporto areną. Be to, atsiras socialinė reklama stenduose. Jais leido naudotis miesto Savivaldybė. „Žinoma, norėtųsi daugiau reklamos, bet nereikia pamiršti, kad čempionatui leidžiame tiek lėšų, kiek skyrė Vyriausybė ir rėmėjai. Pinigus norime naudoti efektyviai. Puikiai suprantame, kad miestas irgi neturi papildomų lėšų, kurias galėtų leisti reklamai. Juolab žinome, kad prasidėjus krepšinio čempionatui vyks miesto gimtadieniui skirti renginiai. Prisidės ir dar vienas, nes rugpjūčio 29 dieną vyks baigiamasis „Varom už Lietuvą“ renginys, kuriame Lietuvos rinktinės krepšininkams bus perduotas per visą šalį keliavęs krepšinio kamuolys“, – įtikinamai aiškino E. Alesinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkodaros grupės vadovas sakė nežinąs, ar miesto Savivaldybė turėtų lėšų papildomai Europos vyrų krepšinio čempionato reklamai išleisti. „Jeigu turėtų – niekas neprieštarautų. Tai jų teisė, – pratarė jis. – Tačiau „EuroBasket 2011“ organizaciniam komitetui labiausiai rūpi, kad čempionatas būtų tinkamai suorganizuotas ir kad svečiai būtų patenkinti istorine sporto švente.“

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų