REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka tikisi, kad 2012 metais sumažės iš Rusijos tiekiamų energijos išteklių kainos. Jis tai pareiškė, atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, praneša BELTA.

REKLAMA
REKLAMA

„Netgi rusai, formuodami biudžetą 2– 3 metams, atsižvelgia į tai, kad nafta, vadinasi, ir gamtinės dujos, atpigs. Norėčiau tikėtis, ir tai mano įsitikinimas, kad šiais metais kainų lygis yra aukščiausias“, – sakė A. Lukašenka.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naftos kainas, Baltarusijos valstybės vadovas pažymėjo, jog pasaulyje ryškėja ir jų mažėjimo tendencija.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad Rusijos veiksmai, susiję su elektros energijos tiekimu Baltarusijai, nėra partneriški.

* * *

Baltarusijos nacionalinis bankas per pusmetį pardavė 1 tūkstantį 141 atestuotą briliantą. Jų bendra masė – 297,63 karato. Tai žurnalistams pranešė banko informacijos valdybos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Už juos gauta 1,877 milijardo Baltarusijos rublių.

Baltarusijos nacionalinis bankas realizuoja atestuotus briliantus per savo struktūrinių padalinių kasas.

Briliantai parduodami tiek už Baltarusijos rublius, tiek už užsienio valiutą. Mokėti galima ir grynaisiais, ir negrynaisiais pinigais. Parduoti siūlomi įvairių kokybinių ir spalvinių charakteristikų, klasikinio apskrito briaunavimo briliantai nuo 0,05 iki 2,55 karato, pagaminti pagal Rusijos standartus.

* * *

Baltarusijos aplinkos apsaugos ministerija pareiškė, jog nėra jokių kliūčių, kurios trukdytų statyti Astravo atominę elektrinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepą pagrindimas turėtų būti patvirtintas Energetikos ministerijos nutarimu, taip pat laukiama atitinkamo prezidento įsako. Po to bus pradėtas rengti jėgainės architektūrinis projektas. Tuo pačiu įsaku bus galutinai patvirtinta AE statybos aikštelė.

Tai tinklalapiui „TUT.BY“ papasakojo Aplinkos apsaugos ministerijos valstybinės ekologinės ekspertizės valdybos viršininkas Aleksandras Andrejevas.

Pasak jo, Baltarusija atliko visas procedūras, kad būtų galima priimti šiuos sprendimus.

„Lietuvos atstovai prieštarauja dėl to, kad jėgainę ketinama statyti už 30 kilometrų nuo jos sienos. Bet šie prieštaravimai netrukdo priimti sprendimų dėl investavimo patvirtinimo, tolesnio projektavimo ir AE statybos. Baltarusija įvykdė visus įsipareigojimus Lietuvai ir nepažeidė tarptautinių normų“, – pažymėjo A. Andrejevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų