REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais turėtų kainuoti ne daugiau 214 mln. litų. Tuo tarpu Lenkija, kuri liepos 1 dieną kartu su Vengrija pradėjo eiti šiais pareigas, planuoja išleisti apie 345 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai ką patvirtinome yra maksimali riba. Patirtis rodo, kad galima išleisti ir mažiau lėšų. Lenkija skelbia, kad planuoja išleisti apie 345 mln. litų, o mes – 214 mln. litų“, – po vyriausybės posėdžio teigė premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Kol kas kitąmet planuojama išleisti 35 mln. litų, 2013 metais – apie 155 mln. litų, o 2014 – apie 25 mln. litų

Anot jo, Lietuva, kuri pirmininkaus kartu su Airija, yra iškėlusi keturis prioritetus.

„Tai energetinis saugumas. Tuomet Rytų kaimynystė – mūsų geopolinės erdvės artėjimas prie europinių standartų. Trečias prioritetas: Baltijos regiono strategija, kur svarbiausias tikslas – Baltijos jūros ekologinis saugumas. Ketvirtas prioritetas: mūsų Rytų sienos, t. y. pastangos pasiekti, kad ES prisidėtų prie mūsų siekio Rytų sieną padaryti nepraeinama kontrabandai ir kitokiems negeriems dalykams“, – teigė premjeras.

Iš Lenkijos pirmininkavimo premjeras tikisi supratimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, kai artimas kaimynas vadovauja tokiai stambiai organizacijai, kaip ES, mes tikimės, kad bus suprantami ir mūsų interesai. Jie gerai žinomi ir Lenkijoje – tai energetinios saugumo ir Rytų kaimynystės stiprinimo interesai“, – sakė jis.

Lietuva kartu su Airija pirminkaus ES Tarybai 2013 metais.

Martynas PASILIAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų