REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Raganiukės teatras“ šią vasarą sukaupė naujų kūrybinių jėgų ir idėjų maišą, kuris prasiverš jau liepos mėnesio 23 d. nuotaikingu spektakliu vaikams ir visai šeimai „Trys paršiukai“. Naujausias teatro pastatymas – tai visiems gerai žinomos klasikinės Brolių Grimų pasakos interpretacija. Spektaklis ypatingas tuo, kad jame dalyvauti bus pakviesti žiūrovai iš salės. Likę žiūrovai taip pat neliks pasyviais reginio stebėtojais, nes viso spektaklio metu savo patarimais padės paršeliams.

REKLAMA
REKLAMA

Interaktyvūs spektakliai, kuriuose vaidinti yra pakviečiami žiūrovai yra įdomūs tuo, kad kiekvieną kartą tiek aktorių, tiek teatro lankytojų laukia staigmena. Pirmą kartą į sceną įžengę mažieji talentai kiekvieną kartą sukuria vis kitokį spektaklį. Vaidinantys vaikai yra nugrimuojami, aprengiami originaliais kostiumais. Spektaklyje skambanti nuotaikinga muzika sukuria šventinę nuotaiką.

REKLAMA

Dviejų dalių ugdomasis spektaklis – žaidimas šiuolaikiškai papasakos trijų paršelių Nafnafo, Nifnifo ir Nufnufo nuotykinę istoriją, kurioje triumfuos tik stipriausias namelis ir išmintingiausias istorijos veikėjas. Spektaklyje pasakojama istorija parodo vaikams, kad tokios asmeninės savybės kaip darbštumas, ryžtingumas tampa privalumu gyvenime.

Tingus paršelis Nafnafas, pasistatęs namelį iš šiaudų ir atsainus jo brolis Nifnifas, susikrovęs būstą iš lentų, prieglobstį suranda plytiniame Nufnufo name. Nufnufas – išmintingo paršelio pavyzdys. Atsakingai atsidėjęs namelio statybos darbams, jis išgelbėja savo brolius. Šioje pasakoje klastūnas Vilkas atlieka svarbią ugdomąją funkciją – sumanytomis klastomis paauklėja du tingiuosius paršelius, kurie pasakos pabaigoje išmoksta svarbių gyvenimo pamokų.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis visai šeimai „Trys paršiukai“ atliepia estetinio, dvasinio ir kultūrinio vaiko lavinimo poreikius. Tai šiuolaikiškas būdas ugdyti vaikus, nes spektaklyje vengiama tiesioginės didaktikos, prie svarbių vaikų auklėjimo klausimų prieinama kitu keliu.

Kviečiame gražiausius vidurvasario savaitgalius praleisti „Raganiukės teatre“, nes pasakų veikėjai neatostogauja – jie visuomet laukia vaikų teatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų