REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šeštus metus iš eilės, šią vasarą, liepos 11 – 19 d. d. Mykolo Romerio universitete (MRU) vyks tarptautinė vasaros mokykla „Tarptautinės žmogaus teisių vasaros studijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros studijų atidarymo ceremonija vyks liepos 11 d., 10 val. (I-414 aud.). Atidaryme dalyvaus Prancūzijos ambasadorius Francois Laumonier, Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenko, JAV, Gruzijos, kitų šalių ambasadų atstovai, ekspertai iš užsienio šalių, Mykolo Romerio universiteto dėstytojai.

REKLAMA

Vasaros mokykla skirta magistrantūros ir doktorantūros studentams, atvyksiantiems iš Baltarusijos, Gruzijos, Prancūzijos, Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Mokyklos dalyviai Mykolo Romerio universitete klausysis paskaitų bei diskutuos apie Žmogaus teisių apsaugos ir gynimo problemas, analizuos praktines situacijas, dalyvaus teismo inscenizacijoje. Paskaitas skaitys lektoriai iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Lietuvos bei Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Baigiamasis Vasaros mokyklos etapas – Lietuvos apeliaciniame teisme vyksianti Tarptautinio Teisingumo Teismo proceso inscenizacija, kurios metu dalyviai, pasitelkdami užsiėmimų metu įgytas žinias, turės įtikinti kompetentingą teisėjų kolegiją savo argumentų teisingumu.

Ši vasaros mokykla išskirtinė tuo, kad dalyviai ne tik dalyvauja intensyviose paskaitose, bet ir susipažįsta su Lietuva, Lietuvos Respublikos institucijomis, padedančiomis užtikrinti žmogaus teises bei kovojančiomis su jų pažeidimais. Vasaros mokyklos dalyviai lankysis Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigoje, Lietuvos Respublikos Seime, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centre (Pabradėje), Šv. Juozapo vaikų namuose, kur institucijų darbuotojai papasakos apie šių institucijų veiklą, supažindins su būdais, kurių imamasi, siekiant išvengti žmogaus teisių pažeidimų ir problemas, iškylančias susiduriant su žmogaus teisių klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasaros mokyklą „Tarptautinės žmogaus teisių vasaros studijos“ organizuoja Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultetas (LT), Žmogaus teisių stebėjimo institutas (LT), nevyriausybinė organizacija „Bring Human Rights Home“ (JAV), Elono universitetas (JAV) bei Europos Humanitarinis universitetas (LT).

Šiemet tarptautinė vasaros mokykla yra remiama JAV ambasados Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų