REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 400 žmonių buvo sulaikyta per protesto akciją „Revoliucija per socialinį tinklą“, kuri trečiadienį vyko Minske ir kituose Baltarusijos miestuose. Tai pranešė šaltinis šalies Vidaus reikalų ministerijoje, kuriuo remiasi „BelaPAN“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pareigūno, dalis sulaikytųjų bus paleisti, o kitiems bus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

REKLAMA

Šį kartą akcijos iniciatoriai ragino piliečius rinktis nurodytose vietose ir vaikštinėti, o ploti „tik įsitikinus, kad jūsų nesučiups ir kur nors nenutemps“.

Žmonės internetu platina nuotraukas tų milicijos ir saugumo darbuotojų, kurie puldinėja ramiai vaikštinėjančius Minsko ir kitų Baltarusijos miestų gyventojus.

Apie nuotraukose atpažintus asmenis prašoma pranešti nepriklausomai žiniasklaidai ir milicijai.

„Šie žmonės eina “į medžioklę„ be dokumentų, apsirengę civiliniais drabužiais. Jų veiksmai primena “mirties eskadronų„ veiksmus Lotynų Amerikos diktatūrų laikais“, - rašoma prie internete platinamų smogikų nuotraukų.

REKLAMA
REKLAMA

* * *

Baltarusijos vicepremjeras Sergejus Rumas, atsakydamas į Minsko automobilių gamyklos darbuotojų klausimus, pareiškė, jog kainos nebus didinamos tiek, kad sukeltų šoką, rašo „BelaPAN“.

„Jei kai kurių prekių kainos ir bus didinamos, tai bus daroma planingai ir kontroliuojamu mastu“, - teigė jis.

Tačiau pareigūnas pripažino, kad kainos turės pasiekti jų lygį Muitų sąjungos šalyse, pirmiausia - Rusijoje.

S. Rumas priminė, kad nuo liepos 1 d. tradicinės muitų sienos tarp Baltarusijos ir Rusijos nebėra. Anot jo, dėl kainų skirtumo kasdien bandoma išvežti nedideles baltarusiškų prekių siuntas į Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad vyriausybė kompensuos piliečiams kainų augimą. „Tai ir daroma daugelyje įmonių, pavyzdžiui, Minsko automobilių gamykloje“, - sakė vicepremjeras.

Blogesnė biudžeto sferos darbuotojų padėtis, kadangi vyriausybė įsipareigojo iki metų pabaigos nedidinti jų darbo užmokesčio, tik truputį kompensuoti kainų augimą.

S. Rumas pranešė, kad šiais metais „tikriausiai dar sykį bus padidintos benzino kainos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų