REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jiang Zeminis – gyvas ar miręs? Pranešimas apie žmogaus, kuris per pastaruosius 13 metų, nuo 1990 iki 2003 metų, buvo pačiu įtakingiausiu Kinijoje, užėmusiu visus įmanomus ir neįmanomus postus, mirtį 24 valandų bėgyje buvo aktyviai aptarinėjamas internete.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimas buvo neoficiliai paneigtas, pusiau oficialiai patvirtintas Honkongo televizijos kanalo ir, galiausiai, buvo užblokuotas – Kinijos interneto resursams buvo įvesta cenzūra: jo vardo neįmanoma įvesti į paieškos sistemą, visos naujienos apie jo likimą užblokuotos.

REKLAMA

Tačiau būtent šis atsargumas dėl naujienos i6plitimo yra pagrindinis ženklas, kad Jiang Zeminis iš tiesų mirė, rašoma laikraštyje „La Repubblica“.

Jau birželio 1 dieną, kai Jiang Zeminis nepasirodė per iškilmes, susijusias su komunistų partijos įkūrimo 90-osiomis metinėmis, buvo galima numanyti, kad buvęs Kinijos liaudies respublikos pirmininkas, priklausantis trečiai Kinijos lyderių kartai (pirmajai kartai priklausė Mao Zedongas, o antrajai – Denas Xiaopingas, šiuo metu valdžia Kinijoje priklauso ketvirtajai kartai), mirė arba sunkiai serga.

Tikėtina, kad šiuo metu valdžios viršūnės konsultuojasi, kaip reikėtų organizuoti laidotuves, todėl kad manoma, kad nesutampa Kinijos valdžios atstovų nuomonės, kaip vertinti Jiang Zeminio veiklą. Be abejonių, Jiang Zeminis yra nusipelnęs Kinijos ekonominių reformų epochos veikėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų