REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Rusija ir Baltarusija pasieniečiai sulaikė du kontrabandinių cigarečių krovinius ir du juos gabenusius vyrus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Sudargo miške, netoli sienos su Rusija, tamsoje pastebėjo du asmenis. Jie ėjo į Lietuvos gilumą ir nešė dėžes.

REKLAMA

Pasieniečiams bandant nešikus sulaikyti šie metė krovinį ir puolė bėgti į skirtingas puses. Vienam bėgliui tamsoje pavyko pasprukti, kitą pasieniečiai pasivijo. Paaiškėjo, kad tai dvidešimtmetis Tauragės gyventojas. Įvykio vietoje rasta 2500 pakelių cigarečių su Rusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vieną kontrabandą gabenusį vyrą pasienio su Baltarusija ruože, Švenčionių rajone, sulaikė Pavoverės užkardos pasieniečiai. Jie trečiadienio vakarą Magūnų kaime sustabdė automobilį „Mitsubishi Pajero“. Jį vairavo 24-erių Švenčionių rajono gyventojas.

Mašinoje pasieniečiai aptiko 1950 pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis. Ir šiuo atveju dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena.

Vairuotojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų