REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pirmojoje futbolo lygoje po 14-ojo turo pasikeitė lyderis. Nuo pirmųjų turų čempionate pirmavusį Vilniaus futbolo klubą dviem taškais aplenkė Kėdainių „Nevėžis“.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vilniečiai svečiuose 0:2 nusileido „Trakų“ futbolininkams, o kėdainiškiai namie 3:0 sutriuškino „Šilutės“ komandą. Visus tris įvarčius į šilutiškių vartus įmušė naujasis „Nevėžio“ puolėjas iš Brazilijos Rafaelis Souza, šį sezoną pradėjęs Klaipėdos „Atlanto“ komandoje.

REKLAMA

Ilgai pirmavęs sostinės klubas pateko į klaikų nesėkmių ruožą. Prieš keturis turus Vilniaus FK nuo artimiausių varžovų buvo atitrūkęs 8 taškais, bet per pastarąsias ketverias varžybas vilniečiai savo sąskaitą iš 12 galimų papildė tik dviem taškais, o į varžovų vartus neįmušė nė vieno įvarčio.

Vilniaus FK rungtynes Trakuose pradėjo labai aktyviai ir jau 7-ąją minutę įmušė įvartį, bet teisėjas įžvelgė nuošalę ir jo neįskaitė. Po minutės vilniečiai surengė identišką ataką kairiuoju kraštu. Pavelas Stempkovskis iššoko vienas prieš Trakų ekipos vartininką Dovydą Urbą, bet jo „nuginkluoti“ nesugebėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečių gretose pirmą kartą žaidė iki tol Kuršėnų „Ventai“ atstovavęs 20-metis saugas Kristijonas Gedgaudas, pasižymėjęs aktyviais veiksmais. Gynybos grandyje gana sėkmingai debiutavo Audrius Bernatonis.

Pirmajame kėlinyje svečiai žaidė kur kas pranašiau už trakiškius, kurie varžovų atakas dažnai nutraukdavo pažeisdami taisykles. Trakiškiai nevengė prasižengti ir savo baudos aikštelėje, nes to kaskart „nepastebėdavo“ rungtynių arbitras iš Kauno Viktoras Chileckis.

„Pirmajame kėlinyje varžovai du kartus mūsų žaidėjus akivaizdžiai pargriovė savo baudos aikštelėje, o paskutinę kėlinio minutę Trakų komandos gynėjas netoli vartų sužaidė ranka. Tačiau nė karto iš šių trejų atvejų teisėjas į šeimininkų vartus neskyrė 11 metrų baudinio. Kai futbolininkai jaučia, kad varžovai jaučiasi nebaudžiami, tai komandą paveikia psichologiškai“, - po varžybų teigė Vilniaus FK vyriausiasis treneris Stasys Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, S. Baranauskas pripažino, kad komandai stigo žaidėjų. Vidurio grandies žaidėjai  Mantas Makutunovičius ir Edvaldas Kuncevičius yra susižeidę, o atraminis saugas Andrius Miliškevičius ir gynėjas Edgaras Rukštelė mačą Trakuose turėjo praleisti dėl keturių įspėjimų.

Antra vertus patyręs „Trakų“ komandos strategas Vytautas Jančiauskas per pertrauką pakoregavo komandos taktiką ir žaidimą. Vilniečiai antroje žaidimo pusėje turėjo kur kas mažiau erdvės, todėl jų atakos buvo nebe tokios pavojingos.

REKLAMA

Savo ruožtu trakiškiai kartas nuo karto surengdavo pavojingus išpuolius. Aktyviai žaidęs šeimininkų puolėjas Andrius Starta, pasinaudojęs vilniečių gynybos klaida, 61-ą minutę išvedė savo komandą į priekį. Daug per savo ilgą karjerą matęs  Giedrius Barevičius „Trakų“ pergalę įtvirtino jau baigiantis kompensuotam laikui, kai pabėgęs nuo varžovų atsidūrė akis į akį su vartininku – 2:0.

Po šio turo pirmojoje lygoje paskelbta pertrauka – pirmenybės bus atnaujintos liepos 29-ąją.

Turo statistika

Trakų „Trakai“ – Vilniaus FK 2:0 (0:0)

Įvarčiai: Andrius Starta (61 min.), Giedrius Barevičius (90+4 min.)

Kėdainių „Lifosa“ – Jonavos „Lietava“  0:0

Kauno „Atletas“ – Kretingos „Minija“ 3:1 (2:0)

Įvarčiai: Erikas Grigaitis (29 min.), Vladas Petkevičius (34 min.), Aleksandras Jefišovas (56 min.); Nerijus Andrijauskas (84 min.).

REKLAMA

Kėdainių „Nevėžis“ - Šilutės „Šilutė“ 3:0 (2:0)

Įvarčiai: Rafaelis Souza (33, 39, 65 min.).

Čempionato lentelė

1. „Nevėžis“                       13           9              1              3              32:  9      28

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Vilniaus FK                      13           8              2              3              25:  9      26

3. „Atletas“                         12           7              2              3              23:17     23

REKLAMA

4. „Lietava“                         13           4              6              3              26:13     18

5. „Trakai“                           12           5              2              5              19:18     17

REKLAMA

6. „Šilutė“                            12           5              0              7              11:19     15

7. „Lifosa“                            12           3              4              5              24:33     13

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. „Venta“                           12           3              1              8              16:34     10

9. „Minija“                           13           2              2              9              12:36       8

Rezultatyviausi žaidėjai: Andžejus Romeiko (Vilniaus FK) - 14 įvarčių,  Laurynas Stonkus („Lietava“) - 12, Aivaras Lyberis („Nevėžis“) –  11, Mindaugas Jakštas („Lifosa“) –  8, Tomas Kavolis („Venta“) – 6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų