REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje trečiadienį per dar vieną protesto akciją „Revoliucija per socialinį tinklą“, vykusią daugelyje šalies miestų, sulaikyti daugiau kaip 25 žiniasklaidos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius duomenis ketvirtadienį pateikė Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA).

BŽA duomenimis, žurnalistai buvo sulaikyti Minske, Breste, Gardine, Mogiliove, Bobruiske, Novolipecke. Tarp jų – tiek Baltarusijos, tiek užsienio žiniasklaidos atstovai.

REKLAMA

Sostinėje žurnalistus sulaikė nežinomi asmenys civiliniais drabužiais. Jie nekreipė dėmesio nei į redakcijų pažymėjimus, nei į akreditacijos korteles, nepaisė įstatymų ir naudojo šiurkščią fizinę jėgą.

Preliminariais Baltarusijos žmogaus teisių gynėjų duomenimis, iš viso per trečiadienio aciją šalyje buvo sulaikyta apie 350 žmonių, iš jų beveik 200 – Minske. Pasak mačiusiųjų, tarp sulaikytųjų – nemažai atsitiktinių žmonių, kurie tiesiog buvo išėję pasivaikščioti arba sėdėjo ant suolelių.

Teisėsaugos institucijos nepateikia jokios informacijos apie sulaikytųjų skaičių ir niekaip nekomentuoja milicijos bei nežinomų asmenų civiliniais drabužiais veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų