REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar normalu, jei aš lupdama, pjaustydama svogūnus, po kurio laiko jaučiu iš „ten“ sklindantį svogūnų kvapą?“

( Z. )

REKLAMA
REKLAMA

„Mano merginos vagina skleidžia nemalonų žuvies kvapą. Ar galima ką nors padaryti?“

( K )

REKLAMA

„Myliu savo vyrą, tačiau susiduriame su problema. Jo lytinis organas nemaloniai kvepia.“

( A )

Gydytoja akušerė-ginekologė Vilma Vasjanova:

- Kiekvienas žmogus turi natūralų, tik jam vienam būdingą kvapą. Kvapą skleidžia žmogaus plaukai ir oda, krūtinė ir pažastys, drabužiai ir genitalijos. Kvapus skleidžiame ir iškvėpdami orą.

Išskiriami kvapai priklauso nuo vartojamo maisto ar gėrimų, nuo to, kaip dažnai prausiamasi, kuo ir kaip prausiamasi, kaip dažnai skalbiami ir kur laikomi drabužiai.

REKLAMA
REKLAMA

- Kūno kvapas priklauso ir nuo ligų. Nemalonų žuvies kvapą moterų genitalijos gali skleisti sergant bakterine vaginoze, o rūgštų ir aitrų – sergant vulvovaginaline kandidoze. Nemaloniai kvepia ir susikaupusi po apyvarpe smegma, taip pat dantų apnašos.

Be to, kiekvienas kvepia priklausomai nuo gyvenimo būdo. Kai kurios medžiagos (pavyzdžiui, alkoholis) išsiskiria kvėpuojant, kitos (kaip česnakas, svogūnai , įvairūs prieskoniai, rauginti kopūstai, silkė ir kiti ) – per prakaitą.

Tai ir sudaro kiekvieno nepakartojamą kvapą, kurį atpažįsta ir mėgsta arba nemėgsta šalia esantys žmonės.Yra duomenų, jog žmogaus prakaito ir skleidžiamo kvapo sudėtyje yra tam tikrų medžiagų, kurios, kaip ir, pavyzdžiui, kvepalai, stimuliuoja erotinius pojūčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris pati gamta apdovanojo labai išreikštu sugebėjimu jausti ir skirti kvapus. Tuo tarpu vyrai dažniausiai reaguoja į įvairius kvapus tik tais atvejais, kai jie juos traukia. Yra žmonių, kurie apskritai abejingi kvapams, tačiau nemažai yra ir tokių, kurie nepakenčia jokio pašalinio kvapo savo aplinkoje.

Sekse tokius žmones erzina (dažniausiai) partnerio odos, burnos, pažastų, kartais – genitalijų kvapas, todėl tie žmonės turi labai didelius reikalavimus savo ir partnerio švarai. Kvapų pojūtis moterims suintensyvėja nėštumo metu, kai kurioms taip atsitinka prieš mėnesines arba mėnesinių metu. Natūralus tiek moters, tiek vyro kvapas yra didelis turtas.

REKLAMA

Pavyzdžiui, kai kuriose rytietiškose kultūrose egzistuoja tradicija jaunavedžiams keletą savaičių prieš vestuves duoti valgyti tik tam tikro specifinio maisto, dažniausiai vaisių, įvairių šaknelių ir prieskonių, kad jų kūnas ir jaunojo sperma turėtų malonų kvapą. Tai daroma todėl, jog manoma, kad būtent tokiu būdu (tai yra gardžiai ir maloniai kvepėdami) įsimylėjėliai suteiks daugiau malonumo vienas kitam.

Yra tautelių, kuriose prigijęs paprotys pasisveikinant apsiuostyti vienas kitą. Gyvūnijos pasaulyje taip pat yra pavyzdžių, kada tam tikrose situacijose gyvūnai stengiasi pašalinti natūralų savo kūno kvapą.

REKLAMA

Kvapai, seksualumas, trauka, atstūmimas ir daug kitų ne iki galo išaiškintų dalykų dar yra tikros pasąmonės džiunglės. Pavyzdžiui, ką galima pasakyti apie teiginį, jog kiekviena moteris kažkaip žino, kurio vyro kvapas jai yra geras? Būtent geras, tai yra tinkamas (ne nemalonus, bet geras). Tai būtent to vyro, kurio ji trokšta. Dar daugiau, daugelis moterų skleidžia vienokį kvapą, kai nori vyriškį suvilioti, bet visiškai kitokį tam, kai nori jį atstumti.

Tobulėjant mokslui, šie painūs pasąmonės mechanizmai po truputėlį aiškėja. Ir reikia pabrėžti, kad būtent šis žmogaus kūno skleidžiamas kvapas, apie kurį konkrečiai kalbama, neturi nieko bendra su losjonais po skutimosi, dezodorantais bei moteriškais kvepalais, pagal kuriuos ir priimta spręsti apskritai apie egzistuojančius kvapus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų