REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje nors ir nedaug, tačiau yra tokių policijos tarnybose dirbančių automobilių, kuriais savo kolekcijas papildytų net ir rimti automobilinių retenybių vertintojai. Siūlome jums užmesti akį į dešimt tokių „uniformuotų“ stebuklų.

REKLAMA
REKLAMA

Pats monumentaliausias ir monstriškiausias policijos automobilis važinėja JAV pietuose, Teksaso valstijoje. Keisti tie pietiečiai – tūlas Teksaso provincijos šerifas užsisakė vokiečių perdirbimo kompanijos „Geiger“ stipriai patobulintą „Hummer H2“. 7 litrai darbo tūrio, 700 a.g. ir 904 Nm priverčia šį monstrą iki 100 km/h įsibėgėti per 6,5 sekundės, o plytos aptakumo automobilio maksimalus greitis siekia 250 km/h. Skamba gan įspūdingai, tačiau šiaip šis monstras yra tikras nesusipratimas – nors visureigis puikiai spurtuoja, tačiau jo valdymo charakteristikos artimesnės sunkvežimiui, o ne superautomobiliui, o po pakabos perdirbimo ir ratų pakeitimo jis nelabai gali išsukti ir iš asfaltuoto kelio. Be viso to jis kelia realią grėsmę Teksaso naftos ištekliams.

REKLAMA

„Hummer H2“ Gamintojų nuotr.„Hummer H2“ Gamintojų nuotr.

Keista, tačiau tikri superautomobiliai pritaikyti policijos tarnybai atrodo racionaliau. Štai beveik kiekvieną dieną Italijos greitkeliuose patruliuojantys „Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia“ jau pravažiavę maždaug po 140 tūkst. kilometrų. Šiuos automobilius „Lamborghini“ padovanojo Italijos policijai, jie ne tik nudažyti tarnybine spalva, bet ir aprūpinti visa patrulių automobiliams reikalinga įranga. Tiesiog tai yra labai kilmingi greitkelių darbininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia“. Gamintojų nuotr.„Lamborghini Gallardo LP 560-4 Polizia“. Gamintojų nuotr.

Uniformuoti „Lamborghini“ važinėja ne vien tik Italijoje. Finansavimu nesiskundžiantys Londono policininkai turi galimybę į patruliavimą išvažiuoti su „Lamborghini Murcielago LP640“.

„Lamborghini Murcielago LP640“. Gamintojų nuotr.„Lamborghini Murcielago LP640“. Gamintojų nuotr.

Nedidelėje Olandijoje, panašu, su didžiu pavydų buvo sutikti uniformuotų „Lamborghini“ debiutai kitose valstybėse. Todėl atsakas buvo greitai surastas, juolab, kad olandai turi ir savo nacionalinę superautomobilių markę. Policijos uniforma čia buvo aprengtas kilmingas „Spyker“. Keisčiausia, kad permainingu klimatu garsėjančios Olandijos policininkams buvo pasiūlytas atviras superautomobilis „Spyker C8 Spyder“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Spyker C8 Spyder“. autoblog.com nuotr.„Spyker C8 Spyder“. autoblog.com nuotr.

Šalyje, kur gamintojai puikiai moka gaminti galingus ir brangius automobilius, policininkai irgi jiems neabejingi – Vokietijos greitkeliuose galima pamatyti ne vieną vertą dėmesio uniformuotą egzempliorių. Vienas iš tokių yra ne tik nepaprastai galingas, bet ir stebėtinai retas ir gražus. Tai dar prieš penkis metus Eseno tiuningo parodoje pristatytas vienetinis „Brabus CLS Rocket“. Jo V12 ir 6,3 litro yra puikus argumentas greitkeliuose.

Brabus CLS Rocket“. Gamintojų nuotr.Brabus CLS Rocket“. Gamintojų nuotr.

Dar vienas efektingas uniformuotas „vokietis“ taip pat buvo perdirbtas ne policijos technikų garažuose, o tituluotose tiuningo dirbtuvėse. Tai „Porsche 911 TechArt“. „997“ gamyklinės serijos „Porsche 911“ Vokietijos greitkelių patruliams esat reikalui leidžia pasinaudoti pagarbos vertomis galimybėmis – 370 a.g. motoras įvaro uniformuotą „Porsche“ iki 297 km/h greičio, o iki 100 km/h toks automobilis spurtuoja per 4,6 sek.

REKLAMA

„Porsche 911 TechArt“. Gamintojų nuotr.„Porsche 911 TechArt“. Gamintojų nuotr.

Japonijoje irgi važinėja vertų dėmesio policijos automobilių. Juolab vietos automobilių pramonė gamina tikrai vertų dėmesio sportininkų. Vienas iš tokių išskirtinių uniformuotų japonų – policijos žiburėliais papuoštas „Honda NSX“. Tai kultinis automobilis ir savo laikmečio Japonijos automobilių inžinerijos šedevras, kurs ir dabar patruliuoja greitkeliuose aplink Tokiją.

„Honda NSX“. autoblog.com nuotr.„Honda NSX“. autoblog.com nuotr.

Dar vienas uniformuotas „japonas“ – „Nissan Skyline GT-R“. Tai mašina, dėl kurios alpstama ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Tai tikra gatvių lenktynininko svajonė. Japonijoje šis automobilis naudojamas būtent visokiems pasiaiškinimams su gatvės lenktynininkais.

REKLAMA

„Nissan Skyline GT-R“. autoblog.com nuotr.„Nissan Skyline GT-R“. autoblog.com nuotr.

Na o Rusijos didmiesčių gatvėse žemučiui superautomobiliui sunkiau. Todėl Maskvos policijos vadai, kai reikėjo nupirkti keletą reprezentatyvių patrulinių automobilių, dviračio neišrasdinėjo, o pasekė vietos banditų pavyzdžiu – pastarieji Rusijoje mielai renkasi galingiausias brangiausių visureigių versijas. Taip Maskvos policijos (tuomet dar milicijos) tarnyboje atsirado „Porsche Cayenne Turbo“.

„Porsche Cayenne Turbo“. AutoExpress nuotr.„Porsche Cayenne Turbo“. AutoExpress nuotr.

Ne taip ambicingai tačiau labai efektingai patrulinio automobilio specifinėms sąlygoms pasirinkimo problemą išsprendė karštos Jungtinių Arabų Emyratų policijos galvos. Jie pasirinko ultimatyvų amerikiečių superpikapą „Ford F-150 Raptor“. Tai kaip ir sunkvežimis, tačiau jau gamykloje jis parengtas taip, kad visai neblogai galėtų važiuoti net ir ralio trasoje.

„Ford F-150 Raptor“. autoblog.com nuotr.„Ford F-150 Raptor“. autoblog.com nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų