REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Valstybės dienos išvakarėse Gedimino pilies bokšte Vilniuje talentingiems Lietuvos vaikams tradiciškai įteiktos Karalienės Mortos premijos.

REKLAMA
REKLAMA

Karalienės Mortos premija skiriama talentingiausiems, kūrybingiausiems ir darbščiausiems Lietuvos vaikams iki 16 metų už pasiekimus muzikos, dailės, literatūros, teatro ir kitose meno srityse.

REKLAMA

Nuo 1993 metų šalyje yra 69 Lietuvos karalienės Mortos premijos laureatai ir 56 diplomantai. 2003 metais premija paskelbta Lietuvos mastu ir į ją gali pretenduoti visos šalies vaikai.

Šiemet premijos laureatais pripažinti pianistas Rytis Paulius Juškaitis iš Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno mokyklos ir smuikininkė Izabelė Lanauskaitė iš Šiaulių Sauliaus Sondeckio konservatorijos.

Taip pat premiją pelnė valtornininkas Gediminas Jurgis Pažėra iš Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos, smuikininkė Deimena Petkauskaitė iš Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanoti premija nutarta ir kanklininkių ansamblį „Ašarėlė“ iš Panevėžio muzikos mokyklos.

Lietuvos karalienės Mortos premijos diplomantais pripažinta kanklininkė Kristina Alejūnaitė iš Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos ir vokalo specialybę Šiaulių „Juventos“ pagrindinėje mokykloje besimokantis Domantas Gruža. Diplomante taip pat paskelbta akordeonu grojanti Eglė Bartkevičiūtė iš Šiaulių S. Sondeckio konservatorijos.

Lietuvos karalienės Mortos premijos laureatams įteikti odiniai vardiniai diplomai, odiniai Laureato medaliai ir piniginė premija. Diplomantams buvo įteikti vardiniai pažymėjimai ir medalis „Morta - Lietuvos Karalienė“. Laureatai ir diplomantai taip pat apdovanoti Lietuvos kultūros fondo (LKF) knygų leidyklos „Saulės delta“ knygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų