REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto rotušėje antradienį vykusiame Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos minėjime grupei nusipelniusių kauniečių ir vienam Rusijos Federacijos piliečiui Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis įteikė savivaldybės įsteigtus apdovanojimus - Santakos garbės ženklus.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą juos pelnė bveik vieni meno kūrėjai, greta jų buvo ir vienas stambaus verslo atstovas - įvairių meno bei kultūros projektų rėmėjas.

REKLAMA

Pirmojo laipsnio Santakos garbės ženklas už ilgametę profesinę ir visuomeninę veiklą paskirtas kompozitoriui ir pedagogui, publicistui, Kauno technologijos universiteto Menų fakulteto dekanui prof. Giedriui Kuprevičiui. Po apdovanojimo tardamas padėkos žodį profesorius sakė, kad kiekvienas rotušėje Valstybės dienos išvakarėse gavęs apdovanojimą yra nepakartojama asmenybė.

„Kiekvieno čia esančio indėlis į Kauno istoriją ir dabartį yra didžiulis. Mes visi kuriame miestą Kauną, kuris sutraukia tai, kas Lietuvoje pažangiausia ir ką su pasididžiavimu ir be jokios baimės galima eksponuoti visam pasauliui“, - kalbėjo prof. G. Kuprevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklą iš Kauno miesto mero rankų gavo Sergejus Rolduginas - Sankt Peterburgo muzikos namų meno vadovas, kasmet padedantis Kaune organizuoti šio Rusijos miesto muzikantų pasirodymus festivalyje „Operetė Kauno pilyje“ ir už kauniečių menininkų stažuotes Sankt Peterburgo aukštosiose mokyklose bei lietuvių koncertus miesto prie Nevos koncertų salėse. Savoje padėkos kalboje jis trumpai apžvelgė lietuvių ir rusų menininkų ryšius nuo senų laikų iki dabartinių ir kvietė dar labiau stiprinti bendradarbiavimą tarp Kauno bei Sankt Peterburgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklu įvertinti ir kauniečiai: „Senukų“ įmonių asociacijos įkūrėjas bei vadovas Augustinas Rakauskas - festivalio „Operetė Kauno pilyje“ bei daugelio kitų renginių mecenatas, plačiai ir už Lietuvos ribų savo brandžia kūryba garsėjantys fotomenininkas Aleksandras Macijauskas, akvarelininkas Osvaldas Jablonskis ir buvęs Kauno miesto tarybos narys, skulptorius bei pedagogas Stasys Žirgulis.

Poeto, dramaturgo bei prozininko Gintaro Patacko, dailininko grafiko, knygų iliustratoriaus, žurnalisto Vladimiro Beresniovo ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto Tomo Ladigos nuopelnai Kauno miestui įvertinti trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklais.

Valstybės dienos minėjimo proga miesto rotušėje koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Kristina Siurbytė ir Raimondas Baranauskas, fortepijonu jiems akomponavo Jonas Janulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų