REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puerto Riko dainininkas „The Guardian“ žurnalistei pasakojo apie kovą dėl savo seksualinės orientacijos ir džiaugiasi galėdamas pristatyti „labai erotišką“ pasirodymą Londone.

Puerto Riko dainininkas „The Guardian“ žurnalistei pasakojo apie kovą dėl savo seksualinės orientacijos ir džiaugiasi galėdamas pristatyti „labai erotišką“ pasirodymą Londone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną dalyką Rikis Martinas nori tikrai pažadėti: renginys, kuriame jis pasirodys Londone šį mėnesį, bus išties „erotinis“. „Netgi labai erotinis“, - pakartoja jis pažemindamas balso tembrą. Scenoje bus fetišo žaidimų, botagų, grandinių, nuogumo ir orgijų, kuriose jis dalyvaus su savo aštuoniomis šokėjomis. Dainininkas spėlioja, kad apie 18 tūkst. žmonių tai pamatys, ir iš dalies, šis žinojimas jį verčia jaudintis.

REKLAMA

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

Kai buvau jo renginyje Madride, temperatūra lauke buvo apie 33C šilumos. Kokia temperatūra buvo viduje, galima buvo tik spėlioti. Kai penkiasdešimtmetės moterys savo prakaituotais kūnais glaudėsi prie manęs ir, pamačiusios Martiną, ėmė spiegti iš nuostabos, aš stovėjau nervingai sukandęs dantis. Tai tarsi bakterijų veislynas. Kai prasidės minėtoji orgija Londone, pėdų grybelis ir karpos plis taip pat greitai kaip ugnis. Renginys bus daugiau energingas, nei erotinis. Ilgiuosi tų laikų, kai jis 1990-aisiais dainavo lyriškas dainas „I wanna be your lover“, jis buvo toks mielas ir saldus berniukas.

REKLAMA
REKLAMA

Jam prasisegus marškinėlius ir užgrojus 1998 metų futbolo himnui „La Copa de la Vida“, minia ima šaukti ir mojuoti rankomis ore. Pasirodymui pasibaigus, Martinas negali atsižiūrėti įsijautusiais žiūrovais. Tai buvo jo „ekstazės“ laikai. Praėjusiais metais, nuaidėjus gandams apie jo seksualinę orientaciją, Martinas paskelbė, kad jis yra „laimingas homoseksualus vyras“.

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

Po šio pareiškimo, vienas Jungtinės Karalystės laikraštis panoro iš dainininko paimti interviu. Susitikome viešbutyje Madride. Kai paklausiau, ar jis vis dar jaučia tokią pat euforiją, kaip rašydamas savo knygą, jis išsitiesė ant kušetės ir ėmė rankomis liesti krūtinę. Iki šiol jis man yra fiziškai atviriausias žmogus, iš kurio kada nors teko imti interviu. „Aš jaučiuosi išlaisvintas, - juokėsi dainininkas. - Aš jaučiu save.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet jis staiga surimtėja, atsisėda ir taria: „Aš jaučiuosi apsaugotas. Dažnai žmonės, supratę savąją esmę, jaučiasi vieniši, bet aš taip nesijaučiu. Kai per koncertus pasirodau žmonėms, matau ne ką kitą, kaip draugiškus veidus ir jaučiu jų begalinę meilę. Man net ašaros renkasi; norėčiau, kad visi pajustų tai, ką aš jaučiu. Meilė mane lydi visomis kryptimis.“

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

2000 metais televizijos žurnalistė Barbara Walters mėgino išpešti jo prisipažinimą dėl homoseksualumo, tačiau R. Martinas atsakė, kad „seksualumas ir homoseksualumas niekam neturėtų būti problema“ ir atsisakė komentuoti šią temą. Po interviu jis bijojo išeiti į sceną ir nežinojo kokios reakcijos tikėtis iš susirinkusių žmonių. „Nekenčiu, kai žmonės bando mane priversti pasirodyti, kai nesu tam pasiruošęs.“

REKLAMA

Būdamas 39 metų didžiąją savo gyvenimo dalį jis praleido bandydamas suprasti ir kontroliuoti savo seksualumą. „Nebuvau tuo, ko žmonės iš manęs tikėjosi. Norėjau priversti save tikėti, kad tai, ko žmonės tikisi iš manęs, yra mano realybė ir gyvenimas.“ Savo knygoje „Aš“, R. Martinas rašo apie savo meilužes. Vienoje ištraukoje jis rašė: „<...> ji nekentė savo krūtų, bet mane jos vedė iš proto. Mėgau žiūrėti į jos kūną. Tai buvo tarsi tapyba, kurios metu galėjau įžvelgti kiekvieną smulkiausią jos kūno detalę. Jos kojos ir maži pirštai užveda mane. Norėjau juos suvalgyti. Tą ir dariau.“

REKLAMA

„Taigi, tokie jausmai privertė mane galvoti, kad nesu gėjus. Norėjau įtikinti save, kad toks nesu.“

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

R. Martinas užaugo Puerto Rike, jo tėvai išsiskyrė kai jam buvo dveji. Nors jo tėvai turėjo kitų vaikų, abu beprotiškai mylėjo Rikį. Būdamas trejų ar ketverių jis suprato, kad jam patinka ne mergaitės, o jo draugai - berniukai. „Jie man buvo tarsi magnetas. Tuomet pagalvojau, neturėčiau taip jaustis. Bet tas jausmas buvo galingas.“

R. Martinas buvo katalikas ir tikėjo bažnyčios skleidžiama tiesa. „Aš turiu mylėti mergaites, todėl, kad taip moko bažnyčia. Deja, turėjau kovoti su savo tikėjimu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Martinas visada norėjo būti dėmesio centre. Būdamas devynerių jis pasirodė TV reklamose, dešimties jis troško prisijungti prie grupės „Menudo“. Į grupę jis buvo priimtas, sulaukęs 12 metų ir tuomet prasidėjo naujasis gyvenimas. Nuo tos dienos jo darbas buvo įtikti merginoms.

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

Savo autobiografijoje jis sako: „Būdamas labai jaunas tapau rock'n'roll'o žvaigžde ir sekso simboliu. Visuomet svarsčiau, kaip turėčiau pritraukti merginų dėmesį. Kai judindavau klubus, atrodė, kad man visai neblogai sekėsi, nes jos spiegė iš laimės, kaip ir likusi dalis vaikinų. Ar aš buvau tam pasiruošęs? Nežinau.“

REKLAMA

„Aš keliavau po visą pasaulį, o visos moteriškos lyties atstovės - paskui mane. Tūkstančiai žmonių skanduodami mano vardą krito man po kojomis. „Tai buvo tarsi meningitas“, - juokėsi dainininkas.

„Menudo“ grupei Martinas priklausė penkerius metus, o po to išsikraustė į Niujorką. Netrukus jis pasirodė miuzikle Meksikoje, vėliau muilo operoje, o būdamas 18-os jis pasirašė kontraktą su „Sony Muzika“ ir pradėjo įrašinėti ispaniškų dainų albumus. 1990-aisiais vienas jo sėkmingiausių hitų „La Copa de la Vida“ praskriejo per visą pasaulį ir tapo numeriu 1 šešiasdešimtyje šalių.

REKLAMA

Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)Ricky Martinas (nuotr. Alloverpress.ee)

1999 metais, sudalyvavęs „Grammy“ apdovanojimuose, duetu su Madona, jis pradėjo „tikros žvaigždės“ karjerą ir išleido pirmąjį savo albumą anglų kalbą „Ricky Martin“. Albumas paplito pasauliniu mąstu: buvo parduota per 17 mln jo kopijų. Rodos, kad šio dainininko niekas negalėjo sustabdyti, tačiau nerimstančios kalbos apie jo seksualinę orientaciją tapo nepakeliamos.

2000 metais jis atšaukė koncertinį turą Buenos Airėse ir grįžo namo. „Aš nemėgstu to, kuo esu“, - rašė jis savo knygoje. Ir tai buvo pirmas kartas per 10 metų, kai jis darė tai, ką norėjo, keldavosi, kada panorėjęs, žiūrėjo filmus iki išnaktų, lankydavosi klubuose ir t.t. „Pirmą kartą gyvenime neturėjau jokios dienotvarkės“, - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto žiniasklaidos spaudimas darė savo. Klausimai ir gandai apie jo seksualinę orientaciją tapo engėjiški.

Martinas baigė įrašinėti albumus ispanų ir anglų kalbomis, kurie buvo išleisti 2005 metais. Tuomet jis pradėjo galvoti apie šeimą, jo mintys ėmė suktis apie vaikus. „Kas man belieka? Įsivaikinti?“ 2008 metais Ricky Martinui gimė dvynukai, Matteo ir Valentino, iš surogatinės motinos, kuri pastojo dirbtinio apvaisinimo būdu.

Ricky Martinas su vaikai nuo surogatinės motinos (nuotr. Balsas.lt)Ricky Martinas su vaikai nuo surogatinės motinos (nuotr. Balsas.lt)

Kai paklausiau jo, ar norėtų daugiau vaikų, jis atsakė, kad norėtų „tėvelio mergaitės“. Dainininkas dar kitus metus planuoja gyventi Niujorke, ir, jeigu viskas klostysis gerai, jis planuoja turėti dar vieną vaiką.

REKLAMA

Dainininkas nenorėjo, kad jo šeimos santykiai būtų „pagrįsti melu“, todėl Ricky Martinas nusprendė atskleisti savo seksualinę orientaciją, siekdamas išlikti nuoširdus prieš vaikus.

Ricky Martinas (nuotr. Balsas.lt)Ricky Martinas (nuotr. Balsas.lt)

Šiandien R. Martinas jau ketveri metai kaip turi draugą Carlos, ir, pasak dainininko, jis nuostabus žmogus, finansinis patarėjas ir biržos makleris. „Ar mes susituoksime? Juokinga, bet apie tai dar niekada nekalbėjome. Bet tai jau tampa nuolatiniu žurnalistų klausimu. Norėčiau susituokti savo gimtojoje žemėje, Puerto Rike, tačiau tai ne mano vieno pasirinkimas. Žinau, kad vestuvės yra labai graži dviejų žmonių ceremonija. Norėčiau, kad ji būtų ypatinga ir mano porai. Tikiuosi, kad ši diena išaus, ir ją pamatys mano vaikai.“

REKLAMA

Martino karjera, turbūt niekada nepasieks tokios viršūnės, kokią jis buvo pasiekęs 90-aisiais, bet tai tik į naudą. Jis ketina išleisti geriausių hitų albumą Jungtinėje Karalystėje, jo koncertiniai turai tęsis iki metų pabaigos ir jis turi apie 3 milijonus jo gerbėjų Twitter socialiniame tinklalapyje. „Mano prioritetai pasikeitė. Dabar man svarbiausia mano šeimos gerovė ir vaikai. Man nereikia to paties, ką patyriau su milžiniško populiarumo sulaukusiu hitu "Livin' La Vidos Loca". Šiandien mano gerbėjai mane užveda... Iš tikrųjų užveda.“

Ricky Martinas (nuotr. Balsas.lt)Ricky Martinas (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų