REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po rimčiausios traumos karjeroje ir trijų mėnesių reabilitacijos pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ketina išmėginti jėgas ATP 250 serijos turnyre Atlantoje. Tiesa, gali būti, kad kelionė į JAV šį savaitgalį bus atidėta dar bent savaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruotės – 100 proc.

„Jaučiuosi gerai, kirkšnies skausmai beveik nekankina. Šią savaitę treniruočių krūvis – 100 proc. Penktadienį apsispręsime, ar išvykstame į Amerikos turą, ar dar palauksime savaitę ir pasigydysime“, – antradienį spaudos konferencijoje Vilniuje kalbėjo R. Berankis.

REKLAMA

Neseniai 21-ojo gimtadienio sulaukęs sportininkas tvirtino, kad sugrįžti į sportą po tokios pertraukos nelengva, tačiau po mėnesio turėtų viskas būti gerai. „Didelių problemų neturėtų būti. Tenisas visiškai nejaudina – pajusti ritmą truks pora savaičių, o fizinis atsistatymas gali užtrukti kokį mėnesį. Manau, kad Atvirosioms JAV pirmenybėms būsime visiškai pasirengę“, – jam antrino treneris Remigijus Balžekas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, šiais metais kažkokių tikslų nebus keliama. „Turėtume grįžti į pasaulio reitingo pajėgiausiųjų šimtuką. Lengva nebus, bet Ričardas sugrįš, galite būti tikri. Metų pabaigoje tikrai. Aišku daug kas priklauso nuo jo sveikatos“, – teigė treneris.

Rems BMW

Šiuo metu į 115-ą ATP teniso reitingo vietą nukritusiam R. Berankiui sugrįžimą į kortus pasaldino naujas rėmėjas – „Krasta Auto“. Vilniuje esančiame BMW salone R. Berankiui ir R. Balžekui buvo įteikti simboliniai rakteliai nuo BMW automobilio. Geriausias Lietuvos tenisininkas ir jo treneris nuo šiol Lietuvoje galės važinėtis pačių išsirinktais BMW automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis tikino, kad yra tvarkingas vairuotojas: „Tik vieną kartą minimaliai viršijau greitį. Pilaitės rajono radaras užfiksavo. Tėvui atėjo sąskaita, nes su jo automobiliu važiavau. 18 metų išsilaikiau teises ir tik kartą gavau nuobaudą. Net pats stebiuosi.“

Sužavėtas naująja sutartimi buvo R. Balžekas. „Fantastinis rėmimas, labai reikalingi automobiliai. Juo labiau, kad vieni mėgstamiausių.“ Anot „Krasta Auto“ atstovų, tenisininkas ir treneris galės patys išsirinkti, kokio modelio BMW važinėtis.

Rinktinė turi sustiprėti

Šį savaitgalį Vilniuje, Sereikiškių teniso aikštyne, vyksiančiame Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mače Lietuvos rinktinė žais su Maroko tenisininkais. Anot buvusio nacionalinės komandos kapitono R. Balžeko lietuviams nebus lengva.

REKLAMA

„Du geriausi tenisininkai nežaidžia – R. Berankis ir Laurynas Grigelis, – komentavo jis. – Bus nelengva žaisti su Maroko rinktine, nes varžovai patyrę, tačiau svarbiausia – kova.“ Paklaustas kada galima tikėtis R. Berankio sugrįžtant į rinktinę, treneris gūščiojo pečiais.

„Kai ši jauna rinktinė įsitvirtins antroje grupėje, tuomet pagalvosime. Ričardas niekada neatsisakys žaisti už Lietuvą. Į rinktinę grįš, nes garbė atstovauti savo šaliai. Tik pirmiausiai turi pasitempti treneriai, žaidėjai turi pasiekti tam tikrą lygį pasaulyje. Vienam ar dviem tempti rinktinę neįmanoma. Jeigu matysime dideles permainas, tuomet sugrįš ir niekada nesakė, kad baigia. Po poros metų ši jauna rinktinė turėtų būti pasirengusi kovoti dėl vietos pirmoje grupėje. Turi atsirasti keli panašūs žaidėjai į Ričardą, kad galima būtų kovoti rimčiau.“

REKLAMA

TIK FAKTAI

Po Atlantos turnyro R. Berankis su trenerius R. Balžeku planuoja vykti į turnyrus Los Andžele, Vašingtone, Monrealyje, ir į prestižinį „US Open“.

R. Berankis naujai paskelbtoje ATP reitingų lentelėje iš 96-osios vietos nukrito į 115-ąją. Į ATP reitingo šimtuką R. Berankis pateko 2010 metų lapkričio 29 dieną, jame išsilaikė 27 savaites ir aukščiausiai buvo užkopęs iki 73 vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų