REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos policijos pareigūnai ir apygardos prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai tyrimo metu sulaikė 8 asmenis, dar viena įtariamoji nusikalstamos veikos padarymo metu jau atliko bausmę Panevėžio pataisos namuose.

REKLAMA

Teisėsaugininkų duomenimis, 3 kaltininkai yra susiję su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis.

Įtarimai dėl 21 nusikalstamos veikos, taip pat ir dėl kvaišalų platinimo dideliais kiekiais įteikti 6 įtariamiesiems.

Neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti įtariami dar 3 asmenys.

Įtariama, kad jie platino kokainą, heroiną, narkotinius ir psichotropinius vaistus, kanapes ir jų dalis.

Nustatyta, kad, pristatant vieną įtariamąjį į policijos komisariatą už valstybės tarnautojo papirkimą, jis policijos automobilio galinėje sėdynėje paslėpė lankstinuką su heroinu. Jo bendrininkas perduodavo didelius kvaišalų kiekius kitam platintojui, palikdamas jas šio pašto dėžutėje. Kitas įtariamasis sulaikytas po to, kai pasikėsino išsiųsti pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekančiai nuteistajai siuntinį su mobiliojo ryšio SIM kortelėmis ir mobiliojo ryšio telefono akumuliatoriaus krovikliu, kuriame buvo paslėpta heroino.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroro sprendimais apribotos kaltininkų nuosavybės teisės į beveik 9000 litų ir automobilį „BMW 525“, vertą 26 000 litų.

Du įtariamieji jau atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus, dar 4 suimti, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis arba dideliais jų kiekiais turint tikslą platinti Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų