REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie pigias keliones Makalius.lt kalbasi su apsipirkti į Londoną skridusiomis draugėmis Svetlana ir Monika.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl nusprendėte keliauti pigiai?

Visada keliaudavome su agentūromis, o vieną dieną sumąstėm, kad laikas pabandyti pačioms kur nors išvykti. Buvo labai baisu. Skridome, beveik nesusigaudėme kur, kas ir kaip, bet pavyko ir buvome labai patenkintos.

REKLAMA

Kur keliavote? Kiek sumokėjote už bilietą ir išleidote svečioje šalyje?

Skridome į Londoną apsipirkti. Nusprendėme, kad pirkti rūbus su 300 proc. antkainiu mūsų gimtojoje šalyje – labai „buržujiškas“ užsiėmimas. Už bilietus tada sumokėjome 180 lt, dabar kainos būtų apie 200 Lt į abi puses su visais mokesčiais. Draugai pasakojo apie žemas rūbų, batų kainas, tad susigundėme. Londone buvome 5 dienas. Maistas, rūbai, batai kainavo 400 lt. Nakvojome savo draugų bute, beveik kiekvienas gali rasti kur nemokamai apsistoti, nes dabar išvykėlių labai daug. Valgėme daugiausiai pusfabrikačius, kurie pigesni negu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpai apie maršrutąSkridome į Londoną (Kaunas – BerlynasLondonas; Londonas – Berlynas – Kaunas). Londone stengėmės apžiūrėti vietines įžymybes, tačiau mūsų tikslas buvo apsipirkti, tad prie paminklų ir visokių statinių ilgai nestoviniavome. Geriausia apsipirkti važiuoti sausio mėn., iškart po Šv. Kalėdų arba vasarą, bet žiema brangoki bilietai.

Įvairiausi aksesuarai, lankeliai, kaspinai, papuošalai ten kainuoja iki dviejų svarų. Už labai gražų megztuką sumoki maždaug 40 litų. Daug didesnis pasirinkimas. Įvairiose berškose, zarose ir panašiose firminėse parduotuvėse viskas apie 30-40 proc. pigiau negu Lietuvoje. Beje, firminių prekių kokybė praktiškai nesiskiria. Jei rinksitės visiškai pigius rūbus, gausite kinietiškus, bet labai pigiai. Kalbant apie kainas, aišku, kainuoja skrydis, kainuoja maistas, gyvenimas, bet juk ne tik parsiveži skarmalų, pamatai kitą miestą, šalį. Kai skridome atgal, aplankėme Berlyną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtina aplankyti ir pajausti

Big Benas, Vestmisterio abatija, Madame Tussauds muziejus, Trafalgaro aikštė ir kitos žymios vietos.

Oksfordo gatvė – lankomiausia gatvė Europoje. Ten labai daug parduotuvių ir išpardavimų.

Gyvenamieji rajonai. Ten, kur gyvena emigrantai. Labai įdomu stebėti, kaip jie elgiasi, kaip bendrauja. Pvz., vakare žydas pamatęs kitą žmogų, pereina gatvę, nes jam eiti viena gatvės puse su kitataučiu nejauku.

Juodaodžių rajonai. Baltiesiems ten patartina neiti, bet pamatysite tikrai kitokį Londoną.

Laisvumas. Londoniečiams visiškai nerūpi, kaip tu atrodai, tad turėjome puikią progą rengtis ką norime ir jaustis išties jaukiai. Sutikome daug labai gerų, bendraujančių žmonių. Norėjome net važiuoti ten dirbti.

REKLAMA

Pigios kelionės privalumai ir trūkumai?

Didžiausias malonumas – su nediduke sutaupytų pinigėlių suma galėjome ir pakeliauti ir nusipirkti rūbų. Pagrindinis minusas – tas nelemtas rankinis bagažas. Labai sunkiai sutalpinome pirkinius į tuos kelis kilogramus. Vilkomės, ką galėjome ant savęs, prašėme, kad kiti įsidėtų mūsų rūbų, žodžiu, prisikankinome, bet buvome laimingos.

Kokie artimiausi kelionių planai ir ko palinkėtumėt skaitytojams?

Artimiausi kelionių planai? Kas nors pigaus ir netikėto. O skaitytojams palinkėtume keliauti. Kad ir kaip jums atrodytų baisu, vis tiek pabandykite užsikrėsti kelionių virusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų