REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje vykstančiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume (PLEF) „Konkurencinga ateities Lietuva: investicijos į asmenybes, žinias ir inovacijas“ pasirašyta sutartis tarp didžiausios pasaulyje bendrovės, siūlančios produktus ir paslaugas mokslui, „Thermo Fisher Scientific“ ir Vilniaus universiteto dėl mobilios biologjos mokslų laboratorijos Lietuvos mokykloms.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartį pasirašė vienas iš pagrindinių PLEF pranešėjų –„Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas, Laboratorinių prietaisų grupės prezidentas Alan'as Malus (JAV) ir VU rektorius prof. Benediktas Juodka.

REKLAMA

Tai pirmoji tokio pobūdžio daugiau kaip 175000 lt. vertės laboratorija „ant ratų“ mūsų šalyje su parengta specialia edukacine programa ir naujausia biotechnologijos tyrimų įranga. Laboratorija važiuos į Lietuvos mokyklas, kurių moksleiviai galės patys atlikti pažintinius eksperimentus.

Po sutarties pasirašymo surengtoje spaudos konferencijoje prof. B. Juodka sakė, kad „važiuosime su laboratorija po visas gimnazijas ir rodysim moksleiviams, kaip vyksta eksperimentai. Tikiuosi, kad dėl to biochemijos ir genetikos studijų programos taps dar populiaresnės“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Malus sakė, kad ši laboratorija suteiks galimybę priartinti mokslą prie visuomenės ir padidins susidomėjimą, o tai prisidės ir prie naujų mokslininkų ugdymo.

VU vadovas B. Juodka ir „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinio atstovas A. Markauskas neatmetė, kad su laboratorija ant ratų į savo mokyklas nuvažiuos ir jie patys.

Mokslinių technologijų verslo milžinės ir VU pasirašyta sutartis rodo užsienio kompanijos pasitikėjimą Lietuvos mokslininkais. Aukštą mūsų šalies mokslininkų potencialą A. Malus pabrėžė ir kalbėdamas prieš sutarties pasirašymą  vykusioje antrojoje PLEF sesijoje „Augantis verslas ir finansavimo galimybės“. A. Malus sakė, kad biotechnologijų reikšmė pasaulio ir kiekvienos šalies ekonomikai tiek dabartyje, tiek ateityje yra neabejotina, o Lietuva turi visas galimybes konkuruoti pasaulio biotecnologijų rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svečias iš JAV pabrėžė, kad Lietuvos turtas – talentingi ir darbštūs mokslininkai. „Thermo Fisher Scientific“,  kuri prieš metus įsigijo Lietuvos biotechnologijų įmonę „Fermentas“ (tai buvo vienas didžiausių kada nors įvykusių užsienio įmonės sandorių su Lietuvos įmone), viceprezidentas teigė, kad Lietuvos biotechnologijų sektorius jau daug metų išsiskiria savo nepriekaištinga moksline veikla ir turi didelį potencialą tapti svarbiu pasaulio biotechnologijų rinkos nariu.

Jis pabrėžė, kad Lietuva stipri ne vien dėl gero akademinio parengimo, sėkmingo verslo ir mokslo sektorių bendradarbiavimo, bet ir dėl palankaus politinio bei kultūrinio klimato ir darbo etikos.

Pagrindinė PLEF 2011 tema – konkurencingos Lietuvos valstybės kūrimas. Įvairių sričių ekspertai, verslininkai ir mokslininkai iš viso pasaulio forume diskutuoja apie pasaulio ir Lietuvos viziją po dešimties metų, kaip kuriant konkurencingą Lietuvos valstybę kuo geriau panaudoti globalią patirtį, inovacijas, verslo ir mokslo partnerystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų