REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Lietuvoje bus pradėta vykdyti pirmoji Baltijos regiono doktorantūros programa. Tarptautinius vadybos ir administravimo krypties daktarus ruoš keturi Baltijos regiono universitetai-partneriai – ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Danijos Arhus universitetas, BI Norvegijos vadybos institutas ir Estijos Tartu universitetas. Studijas organizuos ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, o Doktorantūros komitetą, atsakingą už studijų kokybę, sudarys tarptautiniai mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pirmas kartas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kai keturios labai stiprios aukštosios mokyklos sujungia savo mokslinį potencialą, turimus išteklius ir drauge imasi ruošti tarptautinius vadybos ir administravimo krypties doktorantus. Šių universitetų mokslininkai, skelbiantys tyrimų rezultatus pripažintuose mokslo žurnaluose, dalyvaujantys verslo konsultacinėse bei ekspertinėse veiklose, moksliniuose projektuose, yra pasirengę užtikrinti tarptautinio lygmens studijų kokybę per studijų programą, mokslinių stažuočių galimybes. Institucijų tyrėjai vadovaus doktorantų moksliniams darbams, dėstys bei vertins disertacijas. Tai – didelis iššūkis visiems universitetams-partneriams, tačiau atveriantis labai plačias tolimesnio mokslinio bendradarbiavimo galimybes“, – pažymi ISM akademinių reikalų prodekanė dr. Solveiga Buožiūtė-Rafanavičienė.

REKLAMA

Pasak ISM prodekanės, baigusieji tarptautinę doktorantūrą galės savarankiškai vykdyti savo profesinių interesų srities tyrimus, dėstyti ir bendradarbiauti su Lietuvos ir užsienio mokslo bendruomene, verslu, dalyvauti visuomeninėse veiklose – atlikti tyrimus, skelbti publikacijas ir konsultuoti. Į Baltijos regiono doktorantūros programą bus siekiama priimti motyvuotus, turinčius mokslinį įdirbį ir potencialą kandidatus, pasirengusius savo laiką skirti naujų aktualių žinių kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas teigė, jog tarptautinė doktorantūros programa, kurioje būtų konsoliduotas regiono tyrėjų potencialas bei kuriamos mokslo žinios, taptų svarbia erdve bendriems tyrimams ir projektams. „Verslo įmonių ir universitetų bendradarbiavimas skatina darbo vietų kūrimą, prisideda prie ekonomikos augimo. Baltijos regiono doktorantūros vadybos ir administravimo kryptyje vizija leidžia tikėti abipusiai naudingais rezultatais tiek įmonėms, tiek universitetams, dalyvaujantiems šios programos kūrime“, – teigė UAB „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Buožiūtės-Rafanavičienės teigimu, Lietuvoje ypač jaučiamas jaunų mokslinių darbuotojų trūkumas, todėl tikimasi, kad nauja tarptautinė programa padės paruošti ir pačiam universitetui reikalingų profesionalių tyrėjų bei dėstytojų.

Naująja socialinių mokslų srities vadybos ir administravimo krypties doktorantūros programa bus siekiama ugdyti tyrėjus, kurie taptų pripažintais vadybos mokslo ir verslo ekspertais tarptautinėje erdvėje. Doktorantai galės gilintis į finansų, žmogiškųjų išteklių, verslo santykių valdymo, organizacijos strategijos, rinkodaros ir kitas sritis. Būsimieji daktarai specializacijos dalykus galės studijuoti tiek programą organizuojančiuose universitetuose, tiek kitose rekomenduojamose aukštosiose mokyklose: Kopenhagos, Londono verslo mokyklose, Liublijanos universitete, Lundo universitete Suomijoje, Amsterdamo universitete ir kitur. Ypatingas dėmesys bus skiriamas aktyviam doktorantų dalyvavimui tarptautinėse mokslininkų bendruomenėse – EGOS (European Group of Organizational Studies), AOM (Association of Management) ir kt.

Doktorantūros dėstytojus, dalykų programas tvirtins doktorantūros komitetas, kurį sudarys dešimt atitinkamų specializacijų mokslininkų iš minėtų keturių universitetų. Doktorantūros komitetas galės kasmet tobulinti programą, atsižvelgdamas į doktorantų atsiliepimus, tarptautines tendencijas ir dėstytojų rekomendacijas. Visame doktorantūros studijų procese dalyvaus apie 20 mokslininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų