REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lygiai prieš mėnesį, minint Tarptautinę vaikų ginimo dieną, startavo Vilniaus arkivyskupijos Caritas ir žiniasklaidos holdingo „Baltic Media Alliance“ inicijuota akcija „Padovanokime vaikams vasarą“. Visą birželio mėnesį žmonės dalinosi gerumu ir aukojo pinigus Caritas globojamų vaikų vasaros stovyklai. Ir štai – pirmasis vaikų būrys jau atostogauja, o akcija toliau tęsiasi.

REKLAMA
REKLAMA

Smagus poilsis su entuziastingais savanoriais

Žmonių tikėjimas, geranoriškumas ir parama pasiteisino – jau rytoj 24 Visų šventųjų šeimos paramos centro vaikai, paaugliai ir jaunimas iš socialiai pažeidžiamos aplinkos išvyksta 8 dienų išsvajoto poilsio į kaimo sodybą prie ežero.

REKLAMA

„Vaikų iš socialiai remtinų šeimų laisvalaikiui visada trūko finansavimo. Šie vaikai yra labiau pažeidžiama visuomenės dalis. Todėl dėkojame visiems, kurie tai suprato ir prisidėjo prie akcijos „Padovanokime vaikams vasarą“. Šie vaikai jau rytoj sužinos, jog vasarą galima leisti ne tik gatvėje“, – žmonių geraširdiškumu džiaugiasi „BMA Lietuva“ generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė.

Vasaros stovykla „Vertybių karuselė“ įsikurs Vilniaus rajone Ličiūnų kaime sodyboje „Pas Vincą“. Visą savaitę vaikai joje galės jaustis nevaržomai – linksminsis, dūks, maudysis ežere, iškylaus ir mokysis. O pajusti vasaros malonumus jiems padės keturi entuziastingi Caritas savanoriai bei dvi linksmos socialinės darbuotojos.

REKLAMA
REKLAMA

„Stovyklos yra vienas iš būdų ugdyti tuos vaikus, kurie savo kasdienėje aplinkoje turi ribotas galimybes. Pirmoji stovykla liepos 1-8 dieną skirta vertybėmis. Jos metu vaikai per žaidimą, kitus metodus, padedami savanorių mokysis atpažinti, kokią vertę gyvenime turi valia, tolerancija, smalsumas, tradicijos, rūpestis kitu“, – pasakoja Visų šventųjų šeimos paramos centro direktorė Justina Petronytė.

Kūrybiniai žaidimai po žvaigždėtu dangumi

Kiekviena stovyklos diena bus skirta ugdyti vis naujai vertybei. Atvykę į sodybą ir įsikūrę, vaikai ruošis save pristatyti talentų šou, o jau kitą dieną ugdys savo valią. Eidami į žygį stovyklos dalyviai atskleis savo baimes ir žengs pirmąjį žingsnį jas nugalint. Aukštis, vabzdžiai, vanduo, o gal baimė pasiklysti? Kai šalia draugas – visos baimės dingsta ir sugrįžta pasitikėjimas savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiąją dieną stovykloje karaliaus komandos dvasia. Savanoriai ir vadovai vaikus mokys veikti išvien, kaip kumštis. Pasitelkus metodą „Albatrosai“ jie sužinos komandos formavimo metodus ir išmoks toleruoti kultūrinius skirtumus. Pažinę vieni kitus, stovyklautojai gerumu dalinsis su savo draugais žaisdami angelų sargų žaidimą, darydami vienas kitam gerus darbus.

O savaitei baigiantis stovykla virs didžiule žinių erdve. Pasimokę užsienio kalbų ir kraštotyros, vakare vaikai ir paaugliai visi kartu stebės žvaigždėtą vasaros dangų ir vaizduotėje pieš kosminius raštus. Ir tai dar ne viskas. Stovyklautojai dalyvaus sportinėse žaidynėse, kuriose turės pasitelkti savo ištvermę ir sumanumą. O vėliau, žaisdami šachmatais, strateginį Kryžiuočių žaidimą ir dalyvaudami loginių užduočių viktorinoje mokysis sutelkti dėmesį ir strateguoti.

REKLAMA

Laisvą laiką vaikai galės leisti tiesiog savo malonumui: maudytis ežere, žaisti gryname ore, šnekučiuotis su bendraminčiais ir užsiimti dar daugybe kitų veiklų.

Žada pradžiuginti dar daugiau vaikų

Tęsdami akciją „Padovanokime vaikams vasarą!“ liepos mėnesį, organizatoriai suteiks galimybę pinigus Visų šventųjų šeimos paramos centro organizuojamai vaikų vasaros stovyklai aukoti trumpuoju telefono numeriu. Už suaukotas lėšas vaikai ir paaugliai iš socialiai remtinų šeimų rugpjūčio 1-8 dienomis ilsėsis stovykloje vieninteliame išlikusiame Lietuvos pajūrio kaime Karklėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų