REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos Torneso (Torness) atominė elektrinė buvo sustabdyta dėl medūzų antplūdžio. Branduolinės jėgainės operatoriai tvirtina, kad visuomenei grėsmės nėra, skelbia naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistų teigimu, iš Šiaurės jūros atplaukęs didelis skaičius medūzų užkimšo elektrinės reaktorių aušinimo sistemos filtrus. Šalia Danbaro (Dunbar), Rytų Lotiano (East Lothian) regione, esanti elektrinė naudoja jūros vandenį reaktoriams aušinti. Medūzos buvo įsiurbtos vandens įtraukimo metu ir užkimšo filtrus, kurie neleidžia į aušinimo sistemą patekti įvairioms nuolaužoms ir jūros gyviams.

REKLAMA

Torneso atominės elektrinės operatoriai teigia, kad reaktoriai buvo sustabdyta prevenciškai. Visuomenei nėra iškilęs joks pavojus.

„Visuomenei jokiu metu nebuvo kilęs ir nėra iškilęs pavojus. Nėra jokių radiologinių šio incidento aspektų ir aplinkai nebuvo padaryta jokio poveikio. Darbuotojai dabar šalina medūzas iš aušinimo filtrų, vėliau reaktoriai bus vėl įjungti“, – sako jėgainę valdančios kompanijos „EDF Energy“ atstovas „Sky News“.

Kol kas nežinoma, kodėl iš Šiaurės jūros link Škotijos rytinės pakrantės atplaukė tiek daug medūzų, tačiau spėjama, kad tam įtakos galėjo turėti Šiaurės jūroje padidėjusi vandens temperatūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų