REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sako, kad Lietuvos ir Lenkijos visuomenių santykiai yra puikūs, o dvišalę įtampą kelia kai kurie politikai. Tokį įspūdį diplomatas susidarė pabendravęs su buvusiu Lenkijos vadovu Aleksanderiu Kwasniewskiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Lietuvoje viešėjęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis lenkų bendruomenei Vilniuje pareiškė, kad Lenkija turi pakankamai svertų spausti Lietuvą, kalbėta netgi apie ekonomines sankcijas.

REKLAMA

„Žinote, nekomentuoju to, ko negirdėjau. Kai man pasako į akis, tada komentuoju. Ką tik dabar baigėsi pietūs, sėdėjau šalia buvusio Lenkijos prezidento pono Kvasnevskio ir mes kalbėjome apie mūsų valstybių santykius. Tikrai, sakykime, pajutau vieną: Lenkijos visuomenės ir Lietuvos visuomenės santykiai yra puikūs. Jeigu kur ir pasitaiko nesusipratimų, tai tarp atskirų politikų“, –paprašytas pakomentuoti R. Sikorskio pareiškimus Demokratijų bendrijos Ministrų konferencijoje Vilniuje žurnalistams sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė, jog per priėmimą ketvirtadienio vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje jam neteko pabendrauti su R. Sikorskiu.

Kaip jau rašyta, Lenkija tęs dialogą su Lietuva dėl iki šiol neįvykdytų įsipareigojimų, ketvirtadienį pareiškė Vilniuje viešintis Lenkijos užsienio reikalų ministras R.Sikorskis.

„Tai rutininis susitikimas. Lenkų tautinė mažuma Lietuvoje yra politiškai įtakinga, labai populiari šioje šalyje ir męs tęsime dialogą su Lietuvos vadovais apie įsipareigojimų vykdymą, kurie iki šiol nepadaryti“, – žurnalistams sakė Lenkijos diplomatas, ketvirtadienio popietę susitikęs su lenkų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lenkų politikas pabrėžė, jog jo vizito į Vilnių tikslas yra Lietuvoje vykstantis Demokratijų bendrijos susitikimas.

R. Sikorskis vengė tiksliai atsakyti, kaip būtų galima mažinti susidariusią dvišalę įtampą.

„Kaip žinote, su Lietuva norime turėti pačius geriausius, kokie tik įmanomi, santykius. O kas tam padėtų? Tam padėtų Lietuvos parodytas palankumo gestas lenkų tautinei mažumai“, – kalbėjo R. Sikorskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų