REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarpvalstybinius santykius ir Kosovo europinės integracijos perspektyvas Prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė su Kosovo Prezidente Atifete Jahjaga.

REKLAMA
REKLAMA

Kosovo vadovė dalyvavo Lietuvos ir Suomijos vadovių inicijuotoje moterų pasaulio lyderių aukšto lygio konferencijoje „Moterys demokratijos stiprintojos: geriausios praktikos pavyzdžiai“.

REKLAMA

Susitikime penktadienį Lietuvos vadovė pabrėžė, jog Lietuva remia Kosovo europinės integracijos perspektyvą ir yra pasiruošusi dalintis kelyje į Europos Sąjungą sukaupta integracijos patirtimi.

Tačiau, pasak D. Grybauskaitės, sėkmė visų pirma priklauso nuo pačios šalies pastangų vykdant esmines vidaus reformas ir užtikrinant gerus santykius su kaimyninėmis valstybėmis.

Lietuva bendradarbiaudama su Vokietija Kosove įgyvendins 1,7 milijono eurų vertės Dvynių projektą veterinarijos ir maisto saugos srityje.

Tai antrasis Lietuvos Prezidentės susitikimas su Kosovo vadove. Pirmą kartą šalių vadovės susitiko šių metų gegužę Varšuvoje vykusiame Vidurio ir Rytų Europos valstybių prezidentų susitikime, kuriame dalyvavo ir JAV Prezidentas Barackas Obama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų