REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaime suprantame, kad jūsų išrinktoji vestuvių dieną sublizgės visu gražumu, tačiau nėra jokios taisyklės, kuri sakytų, kad jaunikis savo išvaizda turėtų nusileisti nuotakai. Žemiau pateikiami keli patarimai, kurie padės pasiruošti didžiajai dienai.

REKLAMA
REKLAMA

Įgykite pranašumą sportuodami

Kiekvienam vyrui prieš vestuves derėtų susimąstyti apie savo figūrą - truputis mankštos gali padėti susidoroti su nereikalingais kilogramais bei stresu, ir tai yra puikus būdas sustiprinti sveikatą.

REKLAMA

Jei norite gražaus kūno sudėjimo ir svajojate pasitempęs žengti iki altoriaus, sportuoti ir keisti mitybos įpročius derėtų pradėti dar likus pusei metų iki didžiosios šventės. O jei jūs turite nemažai antsvorio, pradėkite dar anksčiau.

„Norite pakeisti savo kūną, tuomet keiskite ir mitybos įpročius“, - sako „Barry's Bootcamp“ bendrasavininkas ir treneris Joey Gonzalez. Jis siūlo vengti cukraus ir krakmolo turinčių maisto produktų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Gonzalez, derindami jėgos pratimus su kardio pratimais sulauksite dar didesnio pasisekimo. Tai pagrindinė Barry's Bootcamp filosofija, kuri turėjo pasisekimą pritraukiant tokias žvaigždes kaip Taye Diggs, Bob Harper ir Curtis Stone.

„Greičiausias ir efektyviausias būdas mesti svoriui ir sustiprinti raumenis yra širdies ir kraujagyslių pratimai derinami su jėgos pratimais, - sako jis. - Vienas be kito jie nėra tokie naudingi. Kardio pratimų sistema padės deginti riebalus, o jėgos pratimai sustiprins raumenis.“

Sportuokite tris keturis kartus per savaitę bent po 20 minučių, o pratimus atlikite skirtingu intensyvumu. „Nėra būtinybės sportuoti greitai, rinkitės dinamiškus pratimus, kurie leis jūsų širdies ritmui kaitaliotis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjus reguliariai mankštintis, susinormalizuoja medžiagų apykaitos sistema, išryškėja raumenys, greičiau deginamos kalorijos, - sako Gonzalez. - Kuo daugiau raumenų turėsite, tuo greitesnė bus jūsų medžiagų apykaita.“

Jei norite „užsiauginti“ raumenis, pageidaujamą raumenų grupę treniruokite skirtingo intensyvumo pratimais ir skirtingo svorio svarmenimis. Jei vestuvių dieną norite papildomai padidinti raumenis, likus savaitei iki šventės venkite natrio cheminio elemento turinčių produktų. Natris organizme sulaiko vandenį, o jo perteklius kaupiasi ant veido ar liemens. Jei per vestuves nenorite atrodyti išpampęs, atsisakykite druskos.

REKLAMA

Kaip išsirinkti tinkamą kostiumą?

Likus trims mėnesiams iki vestuvių, jaunikis su pabroliais turi išsirinkti vestuvinius drabužius. „Kostiumas turi būti individualiai pritaikytas kiekvienam, - sako K. Cooper Ray. - Paverskite šią veiklą linksmu pasisėdėjimu degustuojant burboną ir demonstruojant drabužius.“

Ray tikina, kad renkantis kostiumą reikia atsižvelgti į kelis svarbius aspektus. Pirmiausia, švarkas turi idealiai atitikti figūrą, t.y. rankovių ilgis ne per trumpas ir ne per ilgas, labai svarbu stebėti pečių dydį, jie turi tiksliai atitikti pečių juostą. Nugaroje švarkas privalo gulėti lygiai, ypač aplink kaklą ir nugaros viršuje. Marškiniai aplink kaklą turėtų būti aptempti, o kelnės atitikti jaunikio ūgį.

REKLAMA

Grožio procedūromis lepinasi tik jaunosios?

Apie masažus ir veido valymus vyrai paprastai negalvoja ir leidžia šiomis procedūromis mėgautis jų išrinktosioms. Vis dėlto neturėtų taip būti. "Tai svarbiausia diena jūsų gyvenime, - sako Ray. - Ne tik jaunoji, bet ir jaunikis turi atrodyti tobulai. Svarbu gerai atrodyti ne tik nuotraukose, bet ir vestuvių dieną pačiam jausti pasitikėjimą savimi bei savo išvaizda.

SPA centrai leis jums atsipalaiduoti, suteiks energijos ir žvalumo. Praėjus vestuviniam sąmyšiui jausitės tikrai išvargę, todėl nepraleiskite progos palepinti ir save. „Jaunikiai paprastai prieš vestuves būna ramūs ar bent jau neparodo savo jaudulio“, - sako „Bliss Spa“ centro atstovė Brooke Temner. Ji tikina, kad nugaros, pečių ir galvos masažas nuims bet kokias neigiamas emocijas ir sugrąžins jėgas. Beje, tokia procedūra jaunikis gali mėgautis drauge su savo išrinktąja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išsirinkę kokią nors procedūrą, nelaukite paskutinės akimirkos. Jei nesate tokių procedūrų fanas, turbūt ir nežinote, kaip jūsų kūnas reaguoja į tam tikrus aliejukus, kremus, ar tai nesukelia alergijos ir neigiamos reakcijos, - pridūrė ji. – Turbūt nenorėtumėte atrodyti išpurtęs ar išbertas didžiąją dieną.“

Temner siūlo rinktis jauninamąjį veido masažą, bei drėkinančias ir poras sutraukiančias kaukes. Jei norite šokoladinio įdegio, bent mėnesį prieš vestuves taip pat atlikite bandomąjį testą.

Kalbant apie manikiūrą – jis  yra būtinas ne tik jaunajai. Per vestuves fotografai stengiasi užfiksuoti kiekvieną jūsų šventės akimirką, taigi jūsų ranka, pasipuošusi vestuviniu žiedu ar laikanti mikrofoną, tikrai atsiras ne viename kadre.

REKLAMA

Apsikirpkite likus dviem savaitėm iki vestuvių, o didžiąją dieną Ray siūlo pasikvieti kirpėją – stilistą į namus ar viešbutį, kur jis galės tinkamai pasirūpinti jūsų išvaizda, plaukais ir šukuosena.

Taigi, jei jau nusprendėte tapti jaunikiu - būkite idealiu jaunikiu.

Jaunikio kalba

Daugelis žmonių labiau bijo kalbėti viešai nei akis į akį su pikta anyta. Tačiau nei vienas jaunasis nuo to dar nepabėgo. Socialinio pradžiamokslio kūrėjas, K. Cooper Ray, dalinasi savo patarimais kaip pasakyti iškalbią ir sklandžią jaunojo kalbą vestuvių dieną. Pirmiausia, rašyti kalbą turėtumėte pradėti dar likus mėnesiui iki vestuvių. Tai iš tiesų užima nemažai laiko.

REKLAMA

Treniruokitės sakydami tostus draugams, bet mokėkite išlaukti tinkamos akimirkos. Venkite asmeninių juokelių ar pokštų, ir žinoma jaunojo kalba negali būti vulgari. Įsitikinkite, kad padėkojote tiems žmonėms, kurie tos padėkos nusipelno. Taip pat nepamirškite padėkoti seneliams ir draugams.

Kalba gali būti trumpa. Jūsų širdingiausioms emocijoms atskleisti užteks ir trijų minučių, o penkios jau būtų maksimumas.

Ir svarbiausia, pačiam gale kreipkitės į nuotaką. Tai yra jūsų gyvenimo kulminacija, todėl kalbą turėtų vainikuoti jūsų, kaip naujos šeimos, akcentavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų