REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio įsitikinimu, Lietuvoje abiturientų egzaminų rezultatai dirbtinai pagerinami, siekiant pasipuikuoti ES, įtikti Vyriausybei ir aukštosioms mokykloms, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelio egzaminų rezultatų abiturientai dar nežino - sulaukę įvertinimų jie turės laiko iki liepos 22-osios pateikti stojimo į aukštąsias mokyklas prašymus. Ar iš tiesų brandos atestate bus įrašytas moksleivio žinias atitinkantis įvertinimas?

REKLAMA

Prestižinės KTU gimnazijos direktorius B. Burgis dabartinę egzaminavimo sistemą vadina muilo puta ir dūmų uždanga. Pasak jo, tai - būdas nuslėpti skaudžią tiesą apie žemą abiturientų parengimo lygį. Pedagogo įsitikinimu, Nacionalinis egzaminų centras (NEC) vadovaujasi pakankamai sudėtinga vertinimo sistema tik todėl, kad būtų galima užmaskuoti tikruosius rezultatus, verčiant egzaminų balus į procentus.

KTU gimnazijos direktorius, išanalizavęs NEC svetainėje pateiktą vertinimo sistemą, grafikus ir lenteles, pastebi, kad net ir matematikui sunku suprasti vertinimo principą.

„Tas norminis vertinimas yra mistika. Dabar jau tą vertinimo vienetą vadinu ne procentais ar balais, bet batais. Yra toks Tailando piniginis vienetas. Tokia vertinimo sistema stengiamasi įtikti Vyriausybei, Seimui, aukštosioms mokykloms, visuomenei", - sakė B. Burgis. Anot jo, iš esmės pažymys priklauso nuo politinio sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų