REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 dieną Lietuvos lankininkų rinktinė išvyksta į Turino miestą Italijoje, kuriame Liepos 3 – 10 dienomis vyks pasaulio šaudymo iš lanko čempionatas. Šiemet dėl pasaulio čempionų vardų, kurių skaičiuojant visas grupes ir komandines varžybas, bus suteikta net 10, o dėl jų kovos rekordinis dalyvių skaičius – daugiau nei 600 – šie lankininkai atstovaus 90 pasaulio šalių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionate bus dalinami kelialapiai į 2012 metų Londono vasaros Olimpines žaidynes. Kelialapius iškovos olimpiniais lankais šaudantys vyrai ir moterys, pateksiantys tarp 32 geriasiųjų individualiose varžybose, taip pat 8 geriausios komandos, iš viso bus išdalinti 64 kelialapiai į žaidynes. Iki šiol lietuvos lankininkams dar nėra pavykę patekti į Olimpines žaidynes.

REKLAMA

Į 2011 metų Pasaulio šaudymo iš lanko čempionatą išvyksta 7 Lietuvos sportininkai: 5 iš Vilniaus ir 2 iš Kauno. Olimpinių lankų grupėse varžysis vilniečiai: moterų grupėje šaudys Inga Kizeliauskaitė, Gerda Pociūnaitė ir Inga Rabikauskaitė, o vyrų – Adrianas Kovalevskij ir Kęstutis Timinskas. Kauniečiai Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina kovos skriemulinių lankų moterų ir vyrų grupėse.

Labai gaila, kad dėl lėšų trūkumo į pasaulio čempionatą negali vykti dar du labai pajėgūs sportininkai iš Kauno:  Kauno Jaunalietuvių sporto mokyklos auklėtinis Ignas Morkeliūnas ir patyręs šaulys Arvydas Čepulionis.

Liepos 1 – 2 dienomis Turine taip pat vyks ir Pasaulio valstybių šaudymo iš lanko kongresas, kuriame dalyvaus ir Lietuvos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų