REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai besiskundžiantys, kad turi daug darbų ir nespėja laiku jų atlikti, Biržų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai atranda laiko asmenų įžeidinėjimams viešojoje erdvėje. Policija atliko tyrimą, kurio metu nustatė, kad įžeidžiantys komentarai interneto erdvėje buvo paskleisti iš Biržų rajono savivaldybei priklausančios interneto prieigos.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu savivaldybės darbuotojai jau buvo gavę diplomus, jog išlaikė kompiuterinio raštingumo mokymus dėl naudojimosi interneto programa „Avilys“.

REKLAMA

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai į policiją kreipėsi biržietis teisininkas Vaidotas Ivanauskas. Jis paprašė ištirti nusikaltimą dėl viešo įžeidimo informacinėse erdvėse ir nustatyti prieigą, iš kurios buvo siųstas įžeidžiantis komentaras.

Tokį prašymą V. Ivanauskas policijai pateikė todėl, kad nustačius jį įžeidusį asmenį galėtų į teismą kreiptis privataus kaltinimo tvarka.

Paaiškėjo, kad V. Ivanauskui įžeidžiantis komentaras iš savivaldybės interneto prieigos buvo išsiųstas gegužės 19 dieną, 15.23 val. Tai buvo ketvirtadienis, eilinė darbo diena. Tokiu metu savivaldybės darbuotojams pietų metas jau pasibaigęs, yra pats darbo įkarštis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Ivanauskas tvirtino pareikalausiąs rajono savivaldybės vadovų, kad būtų nustatyta, iš kurio darbuotojo kompiuterio buvo išsiųstas šis įžeidžiantis komentaras.

Biržų rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Džėja sakė tik iš korespondentės išgirdęs, jog nustatyta, kad įžeidžiantys komentarai viešojoje erdvėje paskleisti iš savivaldybės interneto prieigos.

„Pradėsime tarnybinį patikrinimą. Jei bus nustatytas toks faktas, išsiaiškinsime, koks darbuotojas tai padarė, ir spręsime klausimą, ar jis iš viso tinkamas dirbti valstybės tarnyboje. Arba spręsime klausimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo“, – sakė V. Džėja.

Jurgita VITKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų