REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Zagrebą atvykome neplanuotai. Tikrasis tikslas buvo Adrijos jūra, tačiau susiklosčius nemokamos nakvynės galimybėms, nusprendėme apsistoti Kroatijos sostinėje – gražių žmonių, didelio zoologijos sodo ir švarių gatvių mieste – Zagrebe.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, kodėl verta aplankyti šį, trijų valandų atstumu nuo Adrijos jūros įsikūrusį, miestą?

REKLAMA

1. Zagrebo zoologijos sodas. Sakysite, matėm ir didesnių ir gražesnių?

Gali būti, tačiau šis zoologijos sodas paliko gerą įspūdį. Krokodilai, į žemę įsilindusios rupūžės, begemotai, zebrai, kupranugariai, stručiai, asilai, plėšrios didžiosios katės, mūsų kraštų gandras ir daug kitų sočių ir gražių gyvūnų.

2. Stoties rajonas

Zagrebo valdžia kartą nusprendė, jog stoties rajonas turi tapti gražia kultūringa vieta be prostitučių ir valkatų. Ėmė ir padarė. Stotis švyti. Jos prieigose didelėje pievoje žmonės žaidžia futbolą, ilsisi, pietauja ant žolės, apsupti gėlynų. Puikus pavyzdys, kad kažką padaryti vis tik galima.

REKLAMA
REKLAMA

3. Parkai

Juose pamatysite fontanų, sutvarkytų gėlynų, senų gražių medžių, nukirptos žolės pievelių. Užsukę į botanikos sodą, išvysite ne tik įdomių egzotinių augalų, bet ir ežerėliuose plaukiojančių vėžlių ir žuvų.

4. Žmonės

Beveik visi kalba angliškai, noriai bendrauja su turistais ir nuoširdžiai padeda. Gyventojai čia atsipalaidavę, saulės numylėti. Malonu stebėti gatvėmis einančius susitvarkiusius, šviesiai apsirengusius žmones. Tekstilės pramonė paliko savo pėdsaką. Sostinės centre matėme tik vieną apsinuoginusią gražuolę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Architektūra

Zagrebe gausu įvairiausių paminklų ir įdomių architektūrinių detalių. Vienas gražiausių – Gyvybės fontanas – daug aistringai susikabinusių žmonių. Nacionaliniais ornamentais išpuoštas Šv. Marko bažnyčios stogas – žavus miesto pasididžiavimas... Ir dar daug daug kitų.

Išvardintos tikrai ne visos  priežastys aplankyti Zagrebą, tik labiausiai sužavėję dalykai. O gal ir jums teko aplankyti šį miestą? Papasakokite, ką įdomaus ten matėte?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų