REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija siūlys Seimui užtikrinti galimybę artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose balsuoti iš anksto visiems rinkėjams, kurie negalės ateiti į rinkimų apylinkę rinkimų dieną ir taip išreikšti savo valią.

REKLAMA
REKLAMA

 

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai Violeta Boreikienė, Eligijus Masiulis ir Algis Kašėta Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisas, ir jei parlamentas jas priimtų, rinkėjai galėtų balsuoti visų rinkimų apygardų komisijų patalpose likus kelioms dienoms iki rinkimų.

REKLAMA

 

„Seimas priėmė balsavimą paštu panaikinusį įstatymą, tačiau negalime neatsižvelgti į Konstitucinio teismo vienareikšmišką išaiškinimą, jog rinkėjams, negalintiems balsuoti rinkimų dieną, privalo būti suteikta galimybė savo konstitucinę teisę įgyvendinti kitu metu. Todėl siūlome numatyti, kad negalėdami balsuoti nei paštu, nei internetu, rinkėjai bent jau turėtų galimybę iš anksto savo valią pareikšti kiekvienoje savivaldybėje sudarytose rinkimų apygardų komisijose”, - frakcijos pranešime cituojama V.Boreikienė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų