REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip žinia, poilsis prie jūros Kuršių Nerijoje neretai atsieina brangiau nei kituose pajūrio miestuose. Ypač brangiai jos atsieina tiems, kurie čia atvyksta automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA

Norint automobiliu iš Klaipėdos persikelti į Kuršių Neriją reikės susimokėti 48,6 Lt., neturintiems specialaus leidimo, būtina susimokėti ir ekologinį mokestį, kuris siekia 20 Lt.

REKLAMA

Atvykus į Nidos ar Juodkrantės kurortus neretai sunkiau rasti nakvynę ne žmogui, o „nakvynę“, t.y. stovėjimą aikštelę, automobiliui. Iš karto teks susitaikyti su tuo, kad atvykote į automobilių nestatymo zoną. Apie tai byloja prie įvažiavimo į kurortus sustatyti kelio ženklai.

Norėtųsi pabrėžti, kad Nidoje būtina automobilį statyti specialiose automobilių stovėjimo aikštelėse. Nepamirškite, kad tiesiog palikę automobilį šalia išnuomoto būsto galite rasti užblokuotus ratus arba reikalavimą susimokėti baudą, kuri gali siekti 500 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad nereikėtų gaišti brangaus atostogų laiko paieškai, „kur numesti automobilį“, Balsas.lt pateikia stovėjimo aikštelių Nidoje ir Juodkrantėje sąrašą bei jų įkainius.

Nida.

Taikos g. 45 esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje geriausi įkainiai, todėl būtent čia automobilį laikyti būtų pigiausia.

Taikos g. 45 esanti stovėjimo aikštelė (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Taikos g. 45 esanti stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskritimu (maps.lt nuotr.)

1 paros/1 valandos įkainis:

Lengvasis automobilis – 12lt / 2 Lt

Mikroautobusas – 20 Lt/ 3Lt

Autobusas – 30 Lt/ 5Lt

Kemperis – 40 Lt/ 5 Lt

Automobilis su priekaba (karavanas) – 50 Lt

Motociklo statymas šioje aikštelėje kainuotų 1,5 Lt už valandą.

Taip pat Nidoje prie savivaldybės administracinio pastato Taikos g. 2 yra lengviesiems automobiliams skirta aikštelė. Rinkliavos dydis nuo 7.00 val. iki 21.00 val. siekia 5 Lt/ val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie savivaldybės administracinio pastato Taikos g. esanti stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskirtimu (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Prie savivaldybės administracinio pastato Taikos g. esanti stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskirtimu (maps.lt nuotr.)

Toje pačioje Taikos g. ant kalno yra lengviesiems automobiliams ir autobusams skirta stovėjimo aikštelė. Čia reikės susimokėti 3 Lt/ val. už lengvąjį automobilį,   6 Lt/ val. už autobusą.

Taikos g. ant kalno stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskritimu (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Taikos g. ant kalno stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskritimu (maps.lt nuotr.)

Nidos prieplaukoje yra lengviesiems automobiliams skirta stovėjimo aikštelė, kurioje stovėjimas kainuoja 3Lt/ val.

REKLAMA

Prieplaukoje esanti stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskritimu (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Prieplaukoje esanti stovėjimo aikštelė apibraukta raudonu apskritimu (maps.lt nuotr.)

Prie jūros ties Šiauriniu paplūdimiu taip pat yra lengviesiems automobiliams ir autobusams skirta aikštelė, kuri džiugina kiek draugiškesnėmis kainomis: 1 Lt/ val. už lengvąjį automobilį ir  3 Lt/ val. už autobusą.

Stovėjimo aikštelė prie šiaurinio paplūdimio (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Stovėjimo aikštelė prie šiaurinio paplūdimio (maps.lt nuotr.)

Juodkrantė.

Stovėjimas aikštelėje prie ekspozicijos „Raganų kalnas“, skirtoje lengviesiems automobiliams, kainuoja 3 Lt/ val.

Netoli Raganų kalno esanti stovėjimo aikštelė (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Netoli Raganų kalno esanti stovėjimo aikštelė (maps.lt nuotr.)

Prie centrinio Juodkrantės paplūdimio yra dar viena lengviesiems automobiliams skirta stovėjimo aikštelė, kurioje mašinos statymas kainuoja 1 Lt/ val.

Prie paplūdimio (maps.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Prie paplūdimio (maps.lt nuotr.)

Verta pasirūpinti patogiu automobilio pastatymu tik atvykus, kad vėliau nereikėtų rūpintis šiuo klausimu ar atostogoms skirtus pinigus „atiduoti“ policijos pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų