REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį ketina svarstyti nutarimo projektą, kuriuo bus patvirtintas draudimas užsieniečiams įsigyti žemės ūkio ir miškų ūkio paskirties žemę.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas savo nutarimu numato patvirtinti, kad 7 metų pereinamasis laikotarpis Europos Komisijos 2011 m. balandžio 14 d. sprendimu yra pratęstas iki 2014 m. balandžio 30 d.

REKLAMA

„Iki šio laikotarpio pabaigos sandoriai su nustatytais užsienio subjektais dėl žemės ūkio paskirties ir miškų ūkio paskirties žemės įsigijimo negali būti sudaromi“, – sakoma nutarimo projekte „Dėl draudimo užsienio subjektams įsigyti žemės ūkio paskirties ir miško žemę galiojimo“.

Projektą Seimui teikia parlamento vadovė Irena Degutienė ir vicepirmininkas Česlovas Vytautas Stankevičius.

Nutarimo projekte primenama, kad Lietuvos Vyriausybė, Seimo Kaimo ir Europos reikalų komitetams pritarus, kreipėsi į Europos Komisiją su prašymu 7 metų pereinamąjį laikotarpį pratęsti, o Europos Komisija, vadovaudamasi Sutarties akte nustatytais įgaliojimais, 2011 m. balandžio 14 d. sprendimu pirminę Sutarties akto Lietuvai nustatytą sąlygą dėl pereinamojo laikotarpio trukmės pakeitė ir šį laikotarpį Lietuvai pratęsė iki 2014 m. balandžio 30 d.

Tokį nutarimo projektą Seimas ketina priimti, „siekdamas visiško teisinio tikrumo ir aiškumo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų