REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų birželio pabaigoje Vilniaus Gedimino technikos universiteto Studentų atstovybė (VGTU SA), bendradarbiaudama su VGTU Humanitariniu institutu, pasiekė, jog nuo kitų mokslo metų aukštosios mokyklos pirmo kurso studentams Kūno kultūros modulis taptų nebeprivalomas. Rudens ir pavasario semestrų metu, pagal pasirinktas sporto šakas, studentams bus organizuojamos savanoriškos fizinio aktyvumo ir sveikatingumo pratybos.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau ilgą laiką universitete buvo keliamas fizinio lavinimo dėstymo klausimas. Gavę daug studentų nusiskundimų dėl šio visiems privalomojo dalyko pirmaisiais studijų metais, universiteto administracijai pasiūlėme naują kūno kultūros modulio koncepciją.“ – sako VGTU SA prezidentas Vilius Morkūnas.

REKLAMA

Naujai įstoję pirmakursiai, nusprendę turėti Sveikos gyvensenos ar Kūno kultūros dalyką, galės rinktis vieną iš 15 sporto šakų. Taip pat bus supažindinti su sveikos mitybos aspektais, sveikatos ir fizinio aktyvumo samprata, asmens higienos ypatumais bei fizine saviugda. Vyresnių kursų studentai nuo kitų mokslo metų šiuos modulius galės studijuoti kaip laisvai pasirenkamą dalyką, kur, derinant teoriją ir praktiką, bus suteiktos gilesnės žinios apie įvairias fizinio rengimo formas, bus mokoma sudaryti individualias mankštos programas ir panašiai.

REKLAMA
REKLAMA

Studentų atstovybė pabrėžia, kad atsiskaitymai šiuose moduliuose taip pat bus kitokie nei iki šiol. Studentai bus vertinami ne atmintinai išmokus apibrėžimus, bet bus stebimi gebėjimai suteiktomis žiniomis pasinaudoti, atliekami įvairūs tiek individualūs, tiek bendri projektai.

,,Priimtos tvarkos pagrindinė mintis yra savanoriškas studentų pasirinkimas. Manome, jog tik esant asmeniniam studento norui sportuoti šioje srityje galima pasiekti teigiamų rezultatų. Pirmieji metai bus bandomieji, o po jų kartu su universitetu atliksime poveikio analizę bei tobulinsime esamą koncepciją.“ – įspūdžiais dalinosi V. Morkūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų