REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį XIV-ame A lygos ture Panevėžio „Ekranas“ Kaune įveikė Kauno FBK „Kauną“ rezultatu 1:0. Vienintelį įvartį įmušė Mauro Lucas Alonso 41 rungtynių minutę. Tai buvo žaidėjo debiutinis brazilo įvartis „Ekrano“ sudėtyje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio „Ekrano“ startinė sudėtis : Emilijus Zubas, Andrius Jokšas, Dainius Gleveckas, Ignas Dedura, Dušan Matovič, Aurimas Kučys, Ramūnas Radavičius, Marko Andelkovič, Mauro Lucas Alonso, Aurimas Vertelis, Andrius Velička. Atsarginiai žaidėjai: Tadas Kauneckas, Marius Skinderis, Giedrius Tomkevičius, Jevgenij Moroz, Arnas Ribokas, Uchenna Umeh.

REKLAMA

Kauno FBK„Kaunas“ startinė sudėtis : Ignas Plūkas, Robertas Freidgeimas, Mantas Fridrikas, Andrius Bartkus, Donatas Nakrošius, Tomas Miklinevičius, Tomas Snapkauskas, Edvinas Petkus, Lukas Sendžius, Simonas Paulius, Ramūnas Mačežinskas. Atsarginiai žaidėjai: lukas Žukauskas, Andrius Račkus, Audrius Juozaitis, Deividas Pasukevičius, Marius Miškinis, Rolandas Gumbrys, Tomas Janušauskas.

Nuo pat rungtynių pradžios “Ekranas„ turėjo iniciatyvą ir nuolat atakavo varžovus. Kauno FBK“Kaunas„ buvo priverstas gintis bei remtis retais išpuoliais, kurie daug darbo “Ekrano“ vartų sargui nekėlė. Įdomu pažymėti, jog pirmajame kėlinyje “Ekrano" žaidėjams net 9 kartus teisėjas fiksavo nuošalę. Po vienos iš jų R.Radavičius spyrė kamuolį į tribūnas ir teisėjas žaidėjui parodė geltoną kortelę.

REKLAMA
REKLAMA

Neretai visa varžovų komanda gynėsi savo aikštės pusėje, o „Ekranui“ bandant išnaudoti standartines situacijas – kampinius ar baudos smūgius – beveik visi žaidėjai atsitraukdavo į savo baudos aikštelę. Artėjant pirmam kėliniui į pabaigą, 41 minutę R.Radavičius iš kairiojo krašto tiksliai atliko perdavimą brazilui M. L.Alonso, šis maždaug iš 12 metrų stipriu smūgiu į vartų viršų pelnė savo debiutinį įvartį „Ekrano“ ekipoje.

Antrajame kėlinyje vaizdas beveik nesikeitė. „Ekranas“ dažnai atakavo, bandė išnaudoti susidariusias standartines situacijas prie varžovų vartų. „Kaunas“ buvo retas svečias Panevėžio komandos aikštės pusėje. 53 rungtynių minutę aikštėje M.L.Alonso pakeitė kitas ekipos legionierius nigerietis Uchenna Umeh. Ką tik pasirodęs aikštėje turėjo progą pasižymėti, tačiau pasiekti perdavimą iš krašto ir pelnyti įvartį pritrūko kelių centimetrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pabaigoje „Kaunas“ turėjo geriausią savo šansą bent jau iškovoti tašką. Išbėgęs vienas prieš „Ekrano“ vartininką žaidėjas smūgiavo į vartus, tačiau E.Zubas buvo užsiėmęs gerą poziciją ir šuoliu kamuolį nukreipė už vartų linijos. Per likusį rungtynių laiką esminių įvykių nebuvo sukurta ir Panevėžio „Ekranas“ iškovojo pelnytą pergalę.

Šiame ture artimiausia „Ekrano“ varžovė „Sūduva“ taikiai 0:0 išvykoje sužaidė su Mažeikių komanda. Tai leido šalies čempionams atitrūkti 6 taškais nuo antros vietos.

REKLAMA

Kitos „Ekrano“ runtynės jau šį sekmadienį, liepos 3 dieną, namuose „Aukštaitijos“ stadione 19:00 prieš Pakruojo „Kruoją“. Tai bus ekraniečių paskutinės varžybos prieš UEFA Čempionų lygos turnyrą, kuris prasidės išvykos rungtynėmis liepos 12 dieną. Ateik į stadioną, padėk iškovoti pergalę bei išlydėk ekipą į svarbiausią sezono turnyrą!

Mauro Lucas Alonso: „Trys taškai - tai yra svarbiausia“

Po rungtynių vyriausiasis treneris Valdas Urbonas teigė, jog jei būtų pavykę išnaudoti turėtas progas, įvarčių rungtynėse galėjo būti ir daugiau. Būtent situacijų nerealizavimas neramina ekipos strategą ir tai būtina taisyti. Įvarčio autorius M.Alonso jau seniai tikėjosi pasižymėti ir džiaugėsi iškovota pergale.

REKLAMA

Vyriausiasis treneris Valdas Urbonas:

“Vertinant rezultatą, 1:0, kuklokas, sakyčiau, atsižvelgiant į tuos turėtus momentus. Deja, jų neišnaudojome. Tos įtampos toks rezultatas nenuėmė, o rungtynių gale Emilijus Zubas išgelbėjo komandą. Reikalinga gerinti žaidimą priekyje. Sukuriame progų ir situacijų, tačiau ta realizacija nėra tokia gera kokios norėtųsi šiai dienai. Stengsimės, laukia sekmadienio rungtynės.

Manau, jog tikslą, kurį turėjome – surinkti tuos taškus, įgyvendiname. Labai svarbios psichologiškai bus šio sekmadienio rungtynėsm - paskutinis akordas prieš Čempionų lygą. Norėtųsi su gera nuotaika pasitikti tarptautines rungtynes, gyventi Čempionų lygos rūpesčiais bei siekti bendros pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų naują žaidėją iš Nigerijos Uche vertinti dar ankstoka. Futbolininkas jaunas, aklimatizuojasi. Treniruotėse esu patenkintas jo atsidavimu, darbu, jis turi tikrai gerų savybių. Pabandysime jas išryškinti ir pritaikyti prie savo žaidimo. Ir šiandien turėjo jis galimybę pasižymėti, neįmušė. Tai jaunas žaidėjas, tikėkimės, bus paspirtis pirmai komandai“.

Saugas Mauro Lucas Alonso:

„Buvo labai karšta, prieš tai savaitgalį žaidėme sunkias rungtynes, mūsų komandai gal truputį jautėsi nuovargis. Svarbiausia yra trys taškai, nes „Sūduva“ šiandien pradado taškus, tad turime 6 taškų pranašumą.

REKLAMA

Man svarbu padėti komandai iškovoti pergalę. Šiandien man puiki diena, nes įmušiau pirmąjį įvartį. Ilgai laukiau šios dienos, tačiau aš stengiuosi dėl visos komandos, dėl bendro gero mūsų rezultato. Kauno komanda yra jauna, turi gerų vaikinų, kurie kietai ir atkakliai kovojo visas rungtynes. Šiandien buvo sunku žaisti abejoms ekipoms dėl karšto oro.“

Gynėjas Dainius Gleveckas:

„Čempionate nėra tokių lengvų varžovų, kuriuos būtų galima nurašyti. Nors jie ir lentelės dugne, bet praėjusį turą gerai sužaidė, laimėjo 4:0 prieš „Atlantą“. Turbūt žaidė pakylėti tos pergalės. Tikrai nebuvo lengvos rungtynės. Pavyko įmušti įvartį, svarbu, kad nepraleidom ir trys taškai mūsų. Aikštė čia turbūt viena geriausių Lietuvoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų