REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stambulas ir dar šis tas

Stambulas ir dar šis tas

REKLAMA

Penkių dienų kelionę į Stambulą pradėkite apsistoję Mina viešbutyje (0090 212 458 2800; www.minahotel.com.tr), kuris yra vos už penkių minučių kelio nuo nuostabiausių šio miesto vaizdų, tokių kaip Mėlynoji mečetė, Sofijos soboras, Topkapi rūmai, Cisternų bazilika ar Grand Baazar Stambulo turgus. Užlipę ant viešbučio stogo išvysite nuostabią Marmuro jūrą ir Mėlynąją mečetę.  Viešbutis yra už 20 minučių kelio automobiliu nuo Tarptautinio Atatiurko oro uosto.

REKLAMA
REKLAMA

Sėskite į tramvajų vykstantį į šalia uosto esantį Eminuno rajoną, ten šokite į Bosforo dienos kruizą keltu, išvykstantį 10.30 ryte (jis kainuoja apie 10 svarų) ir plaukite į Prices arba Adalar salas, kurias galėsite apžiūrėti važinėdamiesi arklių traukiama karieta.

REKLAMA

Tada,  nusipirkę skrydį į Dalamaną, išsinuomokite automobilį ir keliaukite į vakarus, į Kalkaną (tai užtruks apie dvi valandas).  Čia, išsinuomokite vilą ir pasigrožėkite žadą atimančiais saulėlydžiais, maistu ir mielu pakrantės miesteliu. Aplinkui šį miestelį yra nemažai lankytinų vietų arba dar galite rinktis turą laivu į  atokias salas, kuriose galėsite niekieno nevaržomi, ramiai pasimaudyti.

Vaizdai užlipus ant stogo

Viešėdami Stambule būtinai nueikite pavakarieniauti, papieteuti ar tiesiog išgerti puodelį kavos į vieną iš ant stogų įrengtų restoranų ar kavinių nuo kurių atsiveria Mėlynosios mečetės vaizdai, galite pabandyti Safit Teras kavinę - restoraną ((Divanyolu Street 16; www.safirsultanahmet.com).

REKLAMA
REKLAMA

Tiesiog gatvėje ieškokite restorano stendo, esančio prie posūkio, kuris veda į Divanyolu gatvę, visai priešais Topkapi rūmų. Į restoraną pateksite vedami restorano darbuotojo. Pro mažytę parduotuvėlę jis nuves jus iki lifto ir užkels ant stogo, nuo kurio pamatysite bene geriausius vaizdus Turkijoje.

Žvilgtelėkite į kairę ir tolumoje išvysite žvilgantį Bosforo sąsiaurį  ir galbūt išgirsite iš tolo ataidintį  šaukimą maldoms iš Firuz Aga mečetės. Nusifotografuokite didingai švytinčios, Mėlynosios mečetės fone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gidas pasivaikščiojimui pėsčiomis

Jeigu mėgstate vaikščioti, ištrūkite iš turistinės ir visiems gerai pažįstamos Turkijos, pasinaudoję alternatyviu kelionių vadovu, kurį sudarė Paul Hope - „Walking and Birdwatching in South-West Turkey“. Čia nerasite smulkiai aprašytų, tikslių  „kur eiti Turkijoje“ žemėlapių, knyga šią spragą užpildo kruopščiai nupieštais žemėlapių eskizais, kuriuos pagyvina labai aiškūs aprašymai.

Knygoje rasite 16 dienų keliones pėsčiomis į Fethiye, Kaya pusiasalį, Baba Dag, taip pat pasakojimų apie vietos archeologiją, architektūrą, gamtos ir kultūros istoriją ir trumpą naudingų turkiškų žodžių žodynėlį.

REKLAMA

Taip pat rasite sąrašus su paukščių ir gėlių rūšimis, GPS navigacijai skirtomis nuorodomis, autobusų stotelėmis (dolmus) ir spalvotų, siūlomų aplankyti vietų, gėlių ir istorinių paminklų fotografijų. Ši knyga leidžia pamatyti tokias Turkijos vietas, kurių nėra įprastose turistinėse programose bei nufotografuoti tokių Turkijos vaizdų, kurių dar nematėte laikraščiuose ar atvirukuose.

Modernusis menas

Stambule, kaip ir kitose turistinėse kelionėse būtinai apsilankykite moderniojo meno muziejuje Istambul Modern (www.istanbulmodern.org). Jame pamatysite fantastiškas erdves, padalintas į dvi dalis ir gražų bei modernų muziejaus restoraną – kavinę.

REKLAMA

Daljano džiaugsmai

Nukeliaukite į spalvingą upės pakrantės kaimelį Daljaną, esantį vos už 30 minučių kelio nuo Dalamano oro uosto. Auksinis Daljano smėlis yra tikra vėžlių buveinė, todėl šis paplūdimys dar vadinamas „vėžlių paplūdimiu“. Paplaukiokite jūroje arba įlyskite į ramų ežerėlį kitoje pusėje už smėlynų. Grįžkite maloniu pasiplaukiojimu laivu, mėgaudamiesi šaltu alumi ant laivo denio.

Apsistokite šeimyniniame viešbutyje Metin Hotel ((www.metinhotel.com) su kambariais aplink baseiną. Ant viešbučio stogo yra įrengta pusryčiams skirta vieta. Tikrai liksite patenkinti aptarnavimu šiame viešbutyje bei tuo, kad viešbutis yra centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų