REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos elektros energijos eksportuotoja „Inter RAO“ iki nurodyto termino nesulaukė pinigų padengti Baltarusijos įsiskolinimą už Rusijos tiektą elektrą ir pranešė nuo birželio 29-osios vidurnakčio laikinai nutraukianti elektros energijos tiekimą Baltarusijai, skelbia „:RIA Novosti“ remdamasi oficialiu kompanijos atstovu.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos elektros energijos tiekėja birželio 9 d. sumažino elektros energijos tiekimą, nes iki tol Baltarusijos įsiskolinimas jau siekė 1,5 mlrd. Rusijos rublių. Netrukus Baltarusija sumokėjo dalį skolos ir birželio 13-ąją tiekimas buvo atnaujintas.

REKLAMA

Skola susikaupė dėl to, kad Baltarusijoje jau kelis mėnesius neįmanoma nusipirkti valiutos biržoje. „Belenergo“ tvirtina turinti užtektinai Baltarusijos rublių atsiskaitymams su Rusijos teikėja, keblumų kylą tik dėl valiutos konvertavimo.

***

Baltarusijos premjeras Michailas Miasnikovčius pirmadienį susitikime su Lietuvos verslininkais pareiškė, kad ekonominiai sunkumai šioje šalyje yra laikini. „Mes beveik sustabdėme infliaciją, ėmė funkcionuoti valiutų rinka“, - sakė Baltarusijos premjeras. „Mes suinteresuoti pritraukti kuo daugiau tiesioginių užsienio investicijų, prioritetai čia aiškūs. Tačiau jeigu yra įdomių projektų, pavyzdžiui, farmacijos sektoriuje arba šiuolaikinių technologijų srityje, mes derinsime veiksmus, svarstysime visus variantus atsižvelgdami į šalių interesus“, - sakė šalies premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Lietuvos įmonės „Zabolis Partners“ vadovas Alvydas Žabolis po susitikimo su Baltarusijos premjeru pareiškė, kad Lietuvos verslininkai suinteresuoti dalyvauti Baltarusijos privatizavimo procese, praneša „BelTA“. „Zabolis Partners“ yra privataus kapitalo ir investicinės bankininkystės grupė, veikianti Baltijos ir Rytų Europos šalių regione.

***

Baltarusijos gynybos ministerija nutarė papildyti kariuomenę tyliosios protesto akcijos „Revoliucija per socialinius tinklus“ dalyviais, praneša telegraf.by.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tarp sulaikytų asmenų, neteisėtai dalyvavusių birželio 22 d. protesto akcijose, daugiau nei pusė - jaunuoliai, kurie išsisukinėjo nuo karinės tarnybos“, - sakė Gynybos ministerijos atstovai.

„Ši informacija, gauta iš Vidaus reikalų ministerijos, perduota kariniams komisariatams, kurie nuspręs, ar minėti asmenys bus pašaukti atlikti skubios karinės tarnybos, ar jiems bus taikoma administracinė (baudžiamoji) atsakomybė“, - sakė ministerijos atstovai.

Birželio 22 d.Minske, kur vyko ypač daug protesto akcijų, Baltarusijos žmogaus teisių gynimo organizacijos „Viasna“ duomenimis, buvo sulaikyta apie 200 žmonių.

Baltarusijos kronika: rusų pornožvaigždės koncertas sukėlė skandalą

Minsko skolos išmokėjimo terminas baigiasi, informacinis karas su Rusija tęsiasi

Baltarusijos kronika: sulaikomi žurnalistai ir deramasi dėl dujų tiekimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų