REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Liepos 22-24 d. Varėnoje, Dainų slėnio saloje nugriaudės tradiciniu tampantis jau trečiasis festivalis „Tamsta muzika“. Anot renginio organizatorių, jų filosofija šiais metais nesikeičia – orientuojamasi bus ne į kiekybę, o kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir praėjusiais metais saloje bus įrengtos dvi scenos. Didžiojoje scenoje gros „G&G Sindikatas“, „BrassBastardz“, „Happyenldess“, „Liūdni slibinai“, DJ Mamania ir Josh McClung, „Saulės Kliošas“, „Empti“, Federico ir „Los Honararios“, „Poliarizuoti stiklai“, MTO bigbendas, „Sounds in G“. Taip pat čia pasirodys ir didžiausia vakaro žvaigždė – amerikietis, soul, RMB ir hip-hop'o muzikos atlikėjas Aloe Blacc.

REKLAMA

Mažąja sceną šiais metais atstos „Red Bull Tourbus“ jaunųjų grupių konkurso autobusas. Čia kartu su turo po Lietuvos miestus atrinktomis geriausiomis grupėmis kartu pasirodys ir „Freaks on Floor“, „Despotin Fam“, „Mmpsuf“, „Bekešo vilkai“, „Gatvės Lyga Soundsystem“, „Garbanotas bosistas“, „Fusedmarc“, „Exlibris“, „Tofu Bubble“, „Rezervuota“, Sofia Rubina, „The Artrace“, „Reed no Brass“, „Senas kuinas“ ir IR.

REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad festivalyje šiais metais apsilankys maždaug septyni tūkstančiai žmonių. Tiesa, žiūrovų skaičius bus ribojamas, todėl norintys apsilankyti jau dabar turėtų pradėti dairytis bilietų, kurių pardavimai, anot organizatorių, jau įpusėjo.

„Tamstos“ klubo vadovo Arvydo Skernevičiaus teigimu, festivalis prieš trejus metus buvo sugalvotas kaip klubo veiklos pratęsimas. „Klubas dirba devynis mėnesiu per metus, tačiau vasarą tenką jį uždaryti. Panašiai kaip ir teatrai klubas nebesurenka žiūrovų, studentai išvažinėja, kiti – atostogauja, tampa sunkiau surinkti tiek muzikantus, tiek ir žiūrovus. Sugalvojome, kad reikia padaryti festivalį netoli Vilniaus, kad klubo veikla tęstųsi ir vasarą“, ‒ festivalio idėją pristatė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė A. Skernevičius, svarbiausia festivalio idėja – parodyti geriausias, įdomiausias, pilną klubo salę surenkančias grupes per dvi ar tris dienas platesnei publikai.

Praėjusiais metais „Dainų slėnyje“ praūžus stipriam viesului, vieta, kurioje vyko pats festivalis buvo nusiaubta – išrauti, išvartyti medžiai. Šiais metais festivalio organizatoriai norėdami išvengti panašaus scenarijaus akcentuoja, kad tai bus draugiškas gamtai festivalis. Antra vertus, gamtos stichijos padarė ne vien tik žalą. Padedant Varėnos savivaldybei buvo pašalinti išvirtę medžiai ir kelmai, taip atsirado daugiau vietos visiems festivalio dalyviams.

REKLAMA

Apie galimybes plėstis ir keltis į didesnes erdves, A. Skernevičiaus teigimu, festivalio organizatorių komanda kol kas negalvoja. „Kadangi mūsų festivalis yra daugiau lietuviškų grupių festivalis, nemanoma, kad tai yra kažkoks mega renginys, kaip tarkime „Be2Gether" ar panašaus lygio, į kuriuos susirenka daug užsienio atlikėjų. Mūsų grupės žmonės mato visą sezoną grojančius „Tamsta“ klube ar dar kur nors, skiriasi tik tai, kad čia jie būna vienoje vietoje, o tu gali pabūti tarp muzikantų, tarp draugų.  Mūsų tikslas palaikyti lietuvišką muziką, jos atlikėjus. Jie mus taip pat supranta ir palaiko“, ‒ sakė „Tamsta“ klubo vadovas.

REKLAMA

Apie tai, kad didžiausias dėmesys skiriamas renginio kokybei kalbėjo ir Ona Rimeikienė „Muzikos kokybe mes norime išaugti į didelį festivalį, o ne masiškumu“, ‒ sakė ji.

„Saulės Kliošas“ grupės nario Lauryno Šarkino teigimu žmonės pradėjo labiau vertinti tai, kad gera ir tikra. „Atrodo, kad festivalių Lietuvoje daugėja, žmonės pradeda vertinti tikrus dalykus, tokius kaip, poezija muzika. Tai, kas buvo pamiršta vėl tampa populiaru“, - sakė jis kviesdamas visus žiniasklaidos atstovus agituoti už „Tamsta muzika“ festivalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų