REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kas nors pagalvoja apie Norvegiją, atrodo, kad iškart prieš akis iškyla balti, sniego nukloti peizažai, tačiau iš tikrųjų...atėjus vasarai, čia viskas pasikeičia - dienos pailgėja ir tęsiasi iki vėlyvų valandų, lauko terasos ir baseinai atveria duris lankytojams, o įvairios pramogos ir muzikiniai renginiai užpildo renginių programas. Oslas, puiki vieta trumpai savaitgalio išvykai, pabandykite ir patys tuo įsitikinsite!

REKLAMA
REKLAMA

Oslo fjordas yra labiausiai nenurimstanti poilsio vieta Norvegijoje vasarą. Čia galima pasiplaukioti baidarėmis, už 80 kronų išsinuomoti dviratį, ar laivu plaukti į ekskursiją iki kurios nors iš Oslo fjordų salų.

REKLAMA

Geriausia yra įsigyti Oslo Pass kortelę, su kuria galėsite nemokamai naudotis visomis transporto priemonėmis, vaikščioti po muziejus ir kitas turistų lankomas vietas, naudotis automobilių stovėjimo aikštelėmis ir kitokiomis nuolaidomis. Su Oslo Pass 72 galima nemokamai keltis laivu iki Bygdoy salos ir aplankyti žymų vikingų laivų muziejų ar keliautojams ir atradėjams skirtą el Fram muziejų.

Be minėtų pramogų Osle yra užsiėmimų, kurie leis mėgautis Norvegijos sostinės žavesiu neišleidžiant nė cento: pasivaikščiojimai ir iškylos Akershus pilies soduose, Botanikos ar Karališkųjų rūmų soduose, pasigėrėti Oslo fjordų vaizdais užlipus į Operos pastatą ar garsusis Vigeland parkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu norite išsimaudyti ir pamatyti šį tą įspūdingo, nepraleiskite progos aplankyti Frysja Brekkedammen. Čia, šalia vieno aukščiausių Oslo fjordų krioklių galėsite nevaržomai mėgautis saule. Huk - tai  smėlio, uolų ir žalios žolės  paplūdimys bei viena populiariausių maudynių vietų Osle. Labiau tinkantis vaikams - Paradisbukta. Taip pat dėmesio verti -  Langoyene sala, į kurią galima nusikelti keltu iš Vippetangen, Fiskevollbukta įlanka arba Noklevann ežeras.

O jei vis dėl to nuspręstumėte mėgautis šio miesto lauko terasomis, jums patiks Dattera Hagen, esanti Gronland; Etoile bar su išskirtiniais vaizdais į miesto centrą arba itin populiarus, įsikūręs Folkereateret teatro aukščiausioje vietoje  yra Stratos baras. Bar34 panorama, esanti 34 aukšte, Radisson viešbutyje tikrai pritrenkia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvairi ir spalvinga koncertų ir vasaros festivalių programa yra tiesiog būtina jei norite „paragauti“ ir pajusti vasaros skonį Osle. Liepos mėnesį čia vyksta Mela festivalis suburiantis meną, kultūrą ir gastronomiją. Rugpjūčio mėnesį miestas  „pasimeta" Oya festivalyje, kuriame dalyvauja garsios tarptautinio garso žvaigždės, tokios kaip Pulo, Lykke Li, norvegė Mari Boine, Noah, Kanye West ir kiti.

Rugpjūčio viduryje drąsiausia Oslo muzikinė revoliucija nurimsta ir vietą užleidžia džiazui Oslo džiazo festivalyje, kuriame norvegų ir kitų šalių atlikėjai įvairiausiose miesto vietose rengia konccertus. Tad kaip patys galite įsitikinti - tikrai daugybė planų linksmai vasarai Osle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų