REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturiais leidimais išleista žurnalisto Dailiaus Dargio knyga „Tikroji Daktarų istorija“ sužadino susidomėjimą kriminalinio pobūdžio leidiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinės literatūros bumas

Pernai gegužę pirmąsyk, o neseniai papildytu ketvirtu leidimu pasirodžiusi žurnalisto D. Dargio, rašančio portale balsas.lt, savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“ ir laikraštyje „Akistata“, knyga tapo tikru bestseleriu.

REKLAMA

Net keletą mėnesių „Tikroji Daktarų istorija“ buvo pirmoje vietoje ir daugiau kaip pusmetį švytėjo dešimties perkamiausių Lietuvos knygų sąraše.

Pirmoji knyga, kurioje pasakojama apie lietuvišką mafiją, sukėlė naują bangą – dokumentiniu stiliumi pateiktų kriminalinių istorijų rinkinių leidybą.

Sėkmingai pasirodžius „Tikrajai Daktarų istorijai“, netrukus knygynus pasiekė knyga, kurioje dėstoma apie pirmosios iki gyvos galvos nuteistos moters Almos Bružaitės nusikaltimo – dviejų mažamečių berniukų žmogžudystės – aplinkybes ir jo išaiškinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai rudenį, praėjus lygiai metams nuo kruvinosios Kauno pedofilijos istorijos pradžios, į knygynų lentynose pasirodė iškart dvi knygos apie šalį sudrebinusią Drąsiaus Kedžio istoriją. Netrukus šia tema knygą išleido ir D. Kedžio sesuo Neringa Venckienė. Neseniai pasirodė ir ketvirtoji kriminologės Rūtos Gajauskaitės knyga apie šią visuomenėje nemažo atgarsio sulaukusią istoriją.

„Šiandien drąsiai prisipažinsiu, kad prieš metus bene pirmasis sulaukiau siūlymo rašyti knygą apie D. Kedžio istoriją. Pernai vasarą kelissyk lankiausi garsiajame Kedžių šeimos name Garliavoje, bendravau su artimaisiais. Vis dėlto šio projekto nutariau atsisakyti. Manau, tokią rezonansinę istoriją reikėtų giliau panarstyti po penkerių metų, bet ne dabar. Nuojauta kuždėjo, kad knyga nesulauks didelio skaitytojų susidomėjimo, nes visuomenė yra persisotinusi šios skaudžios istorijos“, – kalbėjo 15 metų žiniasklaidoje dirbantis D. Dargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasara – prie rašomojo stalo

Žurnalistas prasitarė pradėjęs rašyti naują lietuviškos mafijos istorijų rinkinį. Jame D. Dargis žada pateikti tiek garsių veikėjų ir vietovių, kad net sunku įsivaizduoti, kaip visa tai bus galima perkelti į vieną knygą.

Apie naują projektą nelinkęs daug pasakoti D. Dargis prasitarė, kad knygoje „Kruvinasis mafijos maršrutas“ bus pasakojama apie bemaž įdomiausią nepriklausomos Lietuvos laikotarpį, kai šalyje klestėjo banditų gaujos ir aktyviausi spekuliantai, kurie vėliau tapo turtingiausiais šalies žmonėmis.

Naujosios D. Dargio knygos tikimasi sulaukti jau vasaros pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų