REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas festivalisGera muzika gyvai 2011“ sieks populiarinti Lietuvoje dar mažai žinomą pasaulio muzikos (angl. world music) žanrą. Šių metų festivalio programoje – žymios pasaulio muzikos grupės iš JAV, Malio ir Ispanijos. Festivalio programoje bus galima išgirsti ir bliuzo, kuriam renginio organizatoriai lieka ištikimi jau daug metų.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalis „Gera muzika gyvai 2011“ prasidės pasaulio muzikos žvaigždės Markus James ir Vakarų Afrikos muzikos meistrų – „Wassonrai“ grupės pasirodymu birželio 29 d., 12 val. Vilniuje, S. Moniuškos skvere.

REKLAMA

M. James yra originalus atlikėjas, jungiantis šiuolaikinio amerikietiško bliuzo ir Afrikos muzikos tradicijas. Afrikos muzikos legenda Ali Farka Touré pripažino Markus James'ą kaip užsienio atlikėją, geriausiai atskleidžiantį turtingų Malio muzikinių tradicijų magiją.

Savito stiliaus atlikėjas, kuriantis Malyje ir Misisipėje daug laiko Vakarų Afrikoje, ieškodamas unikalios šiuolaikinio bliuzo ir seniausių bliuzo ištakų sintezės. Etnomuzikologai teigia, kad bliuzas yra kilęs iš Malio Wassoulou ir Sonrai bendruomenių muzikinių tradicijų. Su šių bendruomenių geriausiais muzikos meistrais Markus James įrašė net tris albumus „Timbuktoubab“, „Calabash Blues“ ir „Snakeskin Violin“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų