REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprastai jos yra tavo geriausios draugės, kurios palaikys svarbiausią tavo gyvenimo dieną, bet šios keturios pamergių istorijos pateikia kitokią realybės pusę.

REKLAMA
REKLAMA

„Per kelias sekundes sugadinau visą vakarą“

Amy Tootell (34) yra slaugytoja, gyvena Hereforde su dviem vaikais Jacobu (4) bei Lucas (3) ir vyru Nick (34). 2000 metų rugsėjį dalyvavo savo draugės Jo vestuvėse.

REKLAMA

Jo su vyru susituokė vienoje iš Bristolio bažnyčių, o vėliau jaunavedžiai buvo sutikti prabangiame viešbutyje, pro kurio langus atsiveria Eivono tarpeklis. Iš viso vestuvėse buvo trys pamergės, visos koledžo laikų draugės. Ceremonija praėjo be priekaištų ir, regis, visi buvo patenkinti, tačiau nebuvo apsieita be nesklandumų. Po pirmojo jaunavedžių šokio, jaunikis pakvietė mane šokiui.

Buvome išgėrę nemažai vyno ir kai jis pradėjo mane sukti aplink, supratau kad to daryti nevertėjo. Man sukosi galva, o jaunikis išsukęs mane paleido. Horizontalioje padėtyje slydau šokių aikštele kaip sukutis, kol atsidūriau prie vieno vakaro vedėjų kojų bei apšvietimo sistemos laidų.

REKLAMA
REKLAMA

Stojo ilga bei nemaloni pauzė ir staiga dingo visas apšvietimas. Sugebėjau atjungti ne tik garso sistemą, bet ir šokių aikštelės šviesas. Norėjau juoktis, bet supratau kokioje beviltiškoje situacijoje atsidūriau. Staiga prabėgo mintis: „Tai yra katastrofa, Jo tikrai supyks.“ Visi į mane spoksojo, kol bandžiau išsinarplioti iš laidų.

Mirtina tyla buvo sudrumsta Jo isterijos priepuolio, bent jau man taip pasirodė. Tik vėliau supratau, kad tai buvo juokas. Atsiprašiau draugės, kad sugadinau jos metų metus planuotas vestuves. Po šio įvykio dar metus po vestuvių bendravome, o vėliau mūsų ryšiai nutrūko. Tikiuosi Jo pykčio ilgai nelaikys ir pamirš šį nesusipratimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar ir šiandien raustu iš gėdos, kai prisimenu sesers didžiąją dieną“

Kathy De Mattia (39) yra internetinio žiniatinklio vadovė. Su vyru Steve (39) ir sūnumi Gabriel gyvena Bristolyje. 2002 metų gruodį Kathy savo sesers Fran vestuvėse buvo pirmoji pamergė.

Dar prieš sutikdama būti pamerge turėjau suprasti, kokia tai didelė atsakomybė. Londone su Fran turėjome išrinkti vestuvinę suknelę. Viskas prasidėjo nuo kelių taurių šampano ir jaudinančių pašnekesių apie būsimą šventę. Vis dėlto, apėjusios 20 vestuvinių suknelių salonų ganėtinai išvargome ir pradėjome viena su kita šnekėtis atšiauriai. Važiuodamos traukiniu namo daugiau nepratarėme nei žodžio. Po šios išvykos sekė Fran bandomasis makiažas, kuris buvo klaikus ir sukėlė veido išbėrimą.

REKLAMA

Atrodė, kad blogiau ir būti negali, bet kai vestuvių dieną man reikėjo vilkėti burgundiškojo atlaso šviesią suknelę, supratau, kad esu per blyški jai, todėl dieną prie vestuves nusprendžiau išsitepti kūną savaiminio įdegio priemone.

Vestuvių dieną vis dar sau atrodžiau išblyškus. Kai visi ruošėsi išvažiuoti į bažnyčią, aš sustabdžiau šeimyną ir tariau, kad turiu padaryti vieną dalyką. Įbėgusi į miegamąjį dekolte  ir rankas ėmiau tepti savaiminio įdegio kremu, visi nekantraudami prašė, kad paskubėčiau.

REKLAMA

Man įlipus į automobilį, kremo kvapas tapo nepakenčiamas. Nekalbant apie kvapą, visa mano krūtinė buvo oranžinė ir dryžuota. Bažnyčioje žmonės vengė stovėti prie manęs. Po ceremonijos apkabinus svečius palikdavau oranžinius dryželius ant svečių šviesių suknelių ar  marškinių apykaklių.

Dar ir šiandien žiūrėdama į vestuvių fotografijas pakraupstu, su seserimi atrodome tarsi skirtingos kilmės, ji šviesaus rausvo gymio, o aš oranžinė. Tik po to supratau, kaip neapgalvotai pasielgiau tokią svarbią dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gulėjau prie altoriaus apsupta žmonių“

Pippa Thomas (23) alaus daryklos vadybininkė, gyvena Londone. Praėjusiais metais dalyvavo pusseserės Jason vestuvėse.

Kai buvau paprašyta tapti pamerge - akimirką sudvejojau ar sugebėsiu. Naktimis pradėjau sapnuoti, kaip eidama užkliūnu ir nukrentu, suplėšau jaunosios suknelę ar padauginu alkoholio. Vestuvėse be manęs dalyvavo dar dvi pamergės: mano sesuo ir jaunosios geriausia draugė. Vestuvių rytą buvo daug sąmyšio ir sujudimo, taigi nespėjau net pavalgyti, bet išgėriau nemažą taurę šampano.

REKLAMA

Tai buvo viena karščiausių dienų metuose, bažnyčia buvo pilna svečių. Aš vilkėjau ilgą aptemptą suknelę. Eidama bažnyčioje jaučiau, kad darosi vis karščiau ir karščiau. Vietos atsisėsti nebuvo, todėl su pabroliais ir pamergėmis stovėjome vienoje linijoje su jaunavedžiais. Girdėjau kaip jaunavedžiai davė vienas kitam įžadus, tačiau su kiekviena minute jaučiau kad temsta akyse, o kūnas pamažu aptirpsta. Staiga aš nualpau. Gulėjau prie altoriaus apsupta žmonių..

Tuo metu, kai jaunavedžiai turėjo būti paskelbti vyru ir žmona, aš susmukau kaip bulvių maišas. Mano tėtis mane išnešė iš bažnyčios ir jaunieji turėjo iš naujo pakartoti savo įžadus. Jaučiausi labai blogai, kad pačiu svarbiausiu momentu atkreipiau visų dėmesį į save. Tai tapo dienos pokštu ir visi, kurie mane sutikdavo, klausdavo „jūs ta pamergė, kuri nualpo, ar ne?“

REKLAMA

„Negalėjau suprasti, kodėl visi žiūrėjo ne į nuotaką, bet į mane“

Stacey Tyson (39) su savo draugu Andrew (30) gyvena Leičesteryje. 2005 metų birželį Stacey buvo savo geriausios draugės pirmoji pamergė.

Aš esu „didelė mergaitė“ - vestuvių dieną vilkėjau 46 drabužių dydį. Julie mama pasiuvo mūsų drabužius: tai buvo ilgi sijonai ir tamsiai raudoni krūtinę sukeliantys korsetai. Kadangi niekada negalėjau pasigirti didele krūtine, po korsetu liemenėlės nusprendžiau nedėvėti. Tai ir buvo mano didžiausia klaida. Vestuvių dieną turėjau pasirūpinti Julie ir jos būsimo vyro jauniausiuoju vaiku Ellis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Santuoka buvo registruojama vienoje Lesterio registrų įstaigoje. Julie ėjo priekyje, aš sekiau paskui ją su Ellis rankose. Jis verkė ir spurdėjo, tačiau akimirką nesupratau, kodėl vis spoksojo į mane, o ne į jaunąją. Staiga per kambarį nuaidėjo juokas ir pažvelgus žemyn, savo siaubui, pamačiau, kad viena krūtis iškrito iš korseto.

Laikydama kūdikį stengiausi kuo greičiau paslėpti krūtinę, tačiau blogiausia dar laukė: išėjus fotografuotis į lauką, fotografė žiūrėdamas į mane pradėjo audringai gestikuliuoti. Tai įvyko dar kartą! Julie pradėjo panikuoti, aš buvau sumišusi, svečiai slapta šaipėsi, tuo metu norėjau prasmegti skradžiai žemės. Prašiau, kad fotografė ištrintų mane žeidžiančias fotografijas, tačiau ji tepasakė, kad tai buvo juokingiausias įvykis, kokį kada teko matyti. Man tai buvo labai nemaloni situacija tokiu būdu užgožti nuotaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų