REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint poeto, Nobelio literatūros premijos laureato Česlovo Milošo 100-ąsias gimimo metines antradienį Seimo parodų galerijoje bus pristatytos jo atminimui skirtos parodos: fotografijų paroda „Česlovo Milošo sugrįžimai“ ir „Česlovas Milošas. Poeto šimtmetis“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat parodoje bus eksponuojami dokumentai iš Lietuvos centrinio valstybės archyvo fondų, demonstruojamas Vytauto Damaševičiaus ir Juozo Matonio dokumentinis filmas „Czeslawo Miloszo Vilnius“.

REKLAMA

Parodas pristatys Seimo Pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas ir Lenkijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis.

Lenkijos ambasados ir Lenkijos instituto Vilniuje parengtose fotografijų parodose - pirmieji Č. Milošo sugrįžimai į Lietuvą, sutampantys su sistemos keitimosi ir socialinės transformacijos laikotarpiu, ir vėlesni susitikimai su Nobelio premijos laureatais, rašytojais. Iš įvairių šaltinių surinktos, skirtingų autorių fotografuotos nuotraukos sudaro galimybę pažinti nežinomą Č. Milošo sugrįžimų į vaikystės bei paauglystės šalį kroniką.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos centrinio valstybės archyvo parengtoje ekspozicijoje - dokumentai, pasakojantys apie Č. Milošo gyvenimo Vilniuje metus: mokslą Žygimanto Augusto berniukų gimnazijoje, studijas Vilniaus universitete, veiklą leidinyje „Žagary“. Dalį ekspozicijos sudaro dokumentai apie Č. Milošo gimtąjį Šetenių dvarą, senelius, tėvus, poeto ryšius su Oskaru Milašiumi.

Renginio metu bus demonstruojamas V. Damaševičiaus ir J. Matonio dokumentinis filmas „Czeslawo Miloszo Vilnius“. 2007 metais sukurtas filmas yra paskutinis apie Nobelio premijos laureatą Č. Milošą, nufilmuotas jam pačiam dalyvaujant. Filme skamba Č. Milošo tekstais sukurta lietuvių kompozitorės Onutės Narbutaitės oratorija „Centones mea urbi“.

10.00 val. Seimo plenariniame posėdyje rengiamas poeto, prozaiko, eseisto, vertėjo Č. Milošo 100-mečio minėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų