REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto kainoms, palyginti su kainų piko laikotarpiu, pastebimai nukritus, vis dėlto ne kiekvienas gyventojas gali pirkti brangesnį būstą ir tikrai ne kiekvienas turi savų lėšų jam įsigyti. Šiuo metu populiariausias pigiausias nekilnojamasis turtas, o jis dažniausiai įsigyjamas ne iš santaupų, bet pardavus turimus namus arba skolinantis.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma įperka tik iki 150 000 Lt kainuojančius butus

Suma, už kurią būsto ieškantieji įpirktų butą šiuo metu, jau kurį laiką nesikeičia. Didžiajai daliai būsto ieškančiųjų dabar įkandami tik pigūs butai: dauguma norinčių įsigyti nuosavus namus asmenų šiuo metu galėtų pirkti butą, jei jis kainuotų iki 100 000 Lt (35 proc. respondentų) arba iki 150 000 Lt (24 proc.), rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt apklausos rezultatai.

REKLAMA

Taip pat yra apie 15 proc. respondentų, kurie galėtų už butą mokėti 200 000 – 300 000 Lt, ir apie 12 proc. asmenų, kuriems būtų prieinama kaina iki 200 000 Lt. Brangiau kainuojantį butą įpirktų vidutiniškai kas dešimtas asmuo, o bet kokią sumą už tinkamą, patrauklų, vertingą butą galėtų mokėti vos apie 3 proc. Aruodas.lt respondentų.

Iš kur pirkėjai gautų pinigų pirkti būstą?

Beveik kas antras asmuo, norėdamas pirkti naują būstą, parduotų seną ir taip gautų lėšų įsigyti naujo nekilnojamajo turto, rodo portalo Aruodas.lt apklausos rezultatai. Beveik penktadalis respondentų neturi santaupų ir NT galėtų pirkti tik iš banko paskolos, apie 16 proc. asmenų turi susitaupę tam tikrą dalį, bet likusią sumą imtų iš banko. Visą sumą iš santaupų galėtų mokėti apie 15 proc. Aruodas.lt respondentų, likusieji skolintųsi iš artimųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų