REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvija tikisi jau šiais metais atsisakyti užsienio finansinės paramos, o 2014 metais, įvykdžiusi iškeltas sąlygas, tapti visateise euro zonos nare.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pirmadienį Japonijos verslo laikraščiui „Nikkei“ sakė Latvijos ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis.

REKLAMA

„Jau kitais metais turime atitikti kriterijus, būtinus norint įstoti į euro zoną, - sakė jis.- Sieksime įstoti į euro zoną 2014 m. sausį“. Tam būtina sumažinti biudžeto deficitą iki žemiau nei 3 proc. BVP lygio ir apriboti kainų augimą.

„Šiais metais, - pranešė premjeras, - Latvija sumažins biudžeto deficitą iki 3,8 proc. BVP“. Kad apribotų kainų augimą, pasak politiko, šalis rengia derybas su profsąjungomis ir ieško būdų, kaip išsaugoti darbo efektyvumo ir atlyginimo augimo tempų santykį.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į klausimą dėl užsienio paramos, premjeras informavo, kad birželio pradžioje Latvija gavo paskutinę finansinės paramos iš Pasaulio banko dalį. Gruodį ji ketina atsikratyti tokių subsidijų ir, esant būtinybei, pereiti prie skolinimosi laisvojoje rinkoje. Latvija 2009 metais išgyveno gilią ekonominę krizę ir atsidūrė ties valstybės bankroto riba. Jos BVP 2009 metais smuko 19 proc.

Iš trijų Baltijos šalių prie euro zonos kol kas pavyko prisijungti tik Estijai.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų