REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento nariai iš Lietuvos penktadienį laišku kreipėsi į Europos Sąjungos vadovus, pateikdami išsamius atsakymus į priekaištus ir kritiką Lietuvai, kuri buvo išsakyta Valdemaro Tomaševskio ir kitų 26 Europos Parlamento narių pasirašytame laiške, irgi adresuotame Europos Sąjungos institucijų vadovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes esame didžiai nusivylę, kad Europos lyderiai yra klaidinami, bandoma įžiebti neapykantą tarp žmonių, kurie dešimtmečius taikiai gyvena vieni šalia kitų, ir nubrėžti naujas skiriamąsias linijas tarp vietos bendruomenių“, - sakoma Lietuvos europarlamentarų laiške.

REKLAMA

Lietuvos europarlamentarai Vytautas Landsbergis, Zigmantas Balčytis, Laima Andrikienė, Vilija Blinkevičiūtė, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Juozas Imbrasas, Algirdas Saudargas, Rolandas Paksas, Leonidas Donskis ir Justas Paleckis savo laiške pateikia objektyvią informaciją apie lenkų tautinės mažumos padėtį Lietuvoje ir išsamiai paaiškina Lietuvos švietimo reformos esmę, naująją Švietimo įstatymo redakciją, Valstybinės kalbos įstatymą ir jo taikymą bei kitus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime Jus patikinti, kad Lietuva nepažeidžia jokių tarptautinių sutarčių, gerbia ir gerbs joje gyvenančių mažumų teises. Mes, Europos Parlamento nariai iš Lietuvos, atstovaujantys skirtingoms politinėms partijoms, esame vieningi ir pasiryžę stabdyti bet kokius bandymus kurti naujas įtampas tarp Europos tautų“, - rašo Lietuvos atstovai.

Šiuo laišku kreiptasi į ES Tarybos pirmininką Hermaną van Rompėjų (Herman von Rompuy), Europos Komisijos pirmininką Žozę Manuelį Barozą (Jose Manuelį Barroso) bei ES pirmininkaujančios Vengrijos Ministrą Pirmininką Viktorą Orbaną. Laiško kopija išsiųsta ir Europos Parlamento pirmininkui prof. Ježiui Buzekui (Jerzy Buzek).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad prieš savaitę vėl skriaudžiamu Lietuvoje pasijutęs europarlamentaras V. Tomaševskis ir būrys - 26 jo kolegos - dėl autochtoninės lenkų mažumos teisių apsaugos apskundė Lietuvą visiems ES vadovams.

Laiške buvo prašoma apginti esą drastiškai pablogėjusias lenkų mažumos teises, įpareigoti Lietuvos valdžią laikytis ES įstatymų tautinių ir etninių mažumų teisių apsaugos srityje bei paraginti Lietuvos valdžią nustoti vykdyti Lietuvos lenkų tautinę mažumą diskriminuojančius veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų