REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Vadovų Tarybos patvirtintos Europos Komisijos rekomendacijos Lietuvai naudingos, bet, pasak Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, jos yra tik priminimas, kuria kryptimi eiti. Prezidentės teigimu, kokiais būdais ir kokiomis priemonėmis stabilizuoti ekonomiką, turime nuspręsti patys.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Vadovų Taryba, kurioje dalyvavo ir Lietuvos Prezidentė D. Grybauskaitė, penktadienį pritarė Europos stabilumo mechanizmui, patvirtino Europos Komisijos rekomendacijas ES narėms, apsisprendė dėl paramos Graikijai ir aptarė migracijos reguliavimo priemones Šengeno erdvėje, praneša Prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA

„Konkrečios priemonės, ypač mokesčių srityje, yra kiekvienos valstybės narės nacionalinė kompetencija. Todėl Vadovų tarybos patvirtintose rekomendacijose Lietuvai pasiūlymo įsivesti automobilio mokestį neliko“, - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, Europa yra pasirengusi padėti Graikijai, tačiau šios šalies vyriausybė turi kuo skubiau parengti veiksmingų reformų planą ir imtis ryžtingų veiksmų padėčiai šalyje sureguliuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Finansinė drausmė pirmiausiai svarbi pačiai šaliai. Graikija turi pradėti atsakingai tvarkyti savo finansus ir jai teikiamą pagalbą, nes skolas anksčiau ar vėliau reikės grąžinti, o jų našta guls ant visų Graikijos žmonių“, - sakė Lietuvos vadovė, pabrėžusi, jog euro zona negali egzistuoti be finansinės disciplinos. Anot jos, visos šalys turi vienodai laikytis taisyklių ir atsakingai vykdyti prisiimtus įsipareigojimus.

Svarstant migracijos klausimus Europos valstybių vadovai pabrėžė, jog laisvas asmenų judėjimas Šengeno erdvėje yra pamatinė ES laisvė ir vienas sėkmingiausių Europos integracijos pasiekimų, todėl bet kokie jo suvaržymai turi būti taikomi tik griežtai ribotam laikotarpiui, kai kitos priemonės yra nebeveiksmingos.

Europos taryba teigiamai įvertino Kroatijos pažangą derybose dėl įstojimo į ES ir pritarė, jog jos turi būti baigtos iki šių metų birželio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų